Foci

A Laziónak sikerült, a PSG-nek nem

Kiharcolta a továbbjutást a Lazio együttese a labdarúgó Európa Ligában, a Paris Saint-Germain viszont győzelme ellenére kiesett.

Hat mérkőzést rendeztek szerdán 19 órától a labdarúgó Európa Ligában: a D, E és F csoportban kialakult a végeredmény.

A D jelű négyesben a Sporting csoportelsőként már korábban biztosította a helyét a legjobb 32 között, a másik továbbjutó pozícióra pedig az ugyanúgy hat ponttal álló román Vaslui, valamint az olasz Lazio pályázott.

Végül a Lazio élte túl a csoportkört, miután Kozak és Sculli góljával hazai pályán 2-0-ra verték a Sportingot, a Vaslui viszont ugyanilyen arányban kikapott a Zürich vendégeként. A románok nagy lehetőséget hagytak ki, hiszen győzelmük esetén a jobb egymás elleni eredmény miatt mindenképpen megelőzték volna a Laziót.

A Lazio győzelme továbbjutást ért:

Az E csoportban a Besiktasnak már egyetlen pont is elég lett volna a továbbjutáshoz a már biztosan a legjobb 32 közé jutó Stoke City ellen, végül azonban ennél többet, három pontot szereztek a törökök, ami a csoportelsőséget jelentette számukra.

Pedig az első félidőben még a vendég Stoke vezetett, a második játékrészben a Besiktas viszont megfordította a találkozót, és 3-1-re nyert. Az angolok a második helyen jutottak tovább.

A kvartett másik mérkőzésén a Dinamo Kijev otthon játszott 3-3-as döntetlent a Maccabi Tel Aviv ellen.

Az F csoportból az Athletic Bilbao mellett a Salzburg harcolta ki a továbbjutást, köszönhetően a Slovan Bratislava otthonában aratott győzelmének. Pedig az osztrákok már a 6. percben (!) kétgólos hátrányban voltak, azonban még az első félidőben egyenlítettek, majd egy öngólnak köszönhetően a második játékrészben a győztes találatot is megszerezték.

A Paris Saint-Germain csak a Salzburg pontvesztése esetén juthatott volna tovább, így búcsúztak a sorozattól. A franciák az utolsó körben otthon verték 4-2-re az Athletic Bilbao együttesét.

Eredmények – Európa Liga, csoportkör, 6. (utolsó) forduló
D csoport:
FC Zürich (svájci)-Vaslui (román) 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Margairaz (69.), Buff (90.)
Lazio (olasz)-Sporting Lisboa (portugál) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Kozak (42.), Sculli (55.)
A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Sporting Lisboa 12 pont, 2. (és továbbjutott) SS Lazio 9, 3. Vaslui 6, 4. FC Zürich 5
E csoport:
Dinamo Kijev (ukrán) – Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 3-3 (2-0)
Gólszerzők: Yeini (12., öngól), Huszjev (17., 81.), illetve Vered (49.), Atar (62.), Dabbur (75.)
Kiállítva: Almeida (47., Dinamo), Khacheridi (56., Dinamo)
Besiktas (török)-Stoke City (angol) 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Fernandes (59., 11-esből), Pektemek (74.), Edu (82.), illetve Fuller (29.)
Kiállítva: Upson (58., Stoke)
A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Besiktas 12 pont, 2. (és továbbjutott) Stoke City 11, 3. Dinamo Kijev 7, 4. Maccabi Tel Aviv 2
F csoport:
Slovan Bratislava (szlovák)-Salzburg (osztrák) 2-3 (2-2)
Gólszerzők: Lacny (3., 6.), illetve Jantscher (19., 11-esből), Leonardo (24.), Had (52., öngól)
Paris Saint-Germain (francia) – Athletic Bilbao (spanyol) 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Pastore (21.), Bodmer (41.), Perez (85., öngól), Hoarau (90., 11-esből), illetve Aurtenetxe (3.), Lopez (55.)
A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Athletic Bilbao 13 pont, 2. (és továbbjutott) Salzburg 10 (11-8), 3. Paris Saint-Germain 10 (8-7), 4. Slovan Bratislava 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik