Foci

Menesztették a Vidi pályaedzőjét, nem érti, miért

Bekő Balázs december 15-étől már nem a bajnokcsapat pályaedzője, elhagyja a fehérvári labdarúgócsapatot.

A Videoton hivatalos weboldala azt írja, hogy a szakember a klub strukturális átalakítása kapcsán távozik december 15-től.

“Balázs saját nevelésű játékosként és a szakmai stáb tagjaként is rengeteget tett klubunkért, illetve a Vidi első bajnoki címének megszerzésében is elévülhetetlen érdemei vannak.

Ezúton is szeretnénk megköszönni magas színvonalú munkáját és példaértékű hozzáállását, továbbá sok sikert kívánunk neki jövőbeni feladataihoz!” – írja a vidi.hu.

Hogy ki lesz Paulo Sousa vezetőedző egyik új segítője, még nem tudni.

Váratlanul érte a menesztése
A fehervar.24.hu oldal megszólaltatta a klubját 31 éven át szolgáló Bekő Balázst, aki érthetően nem repdesett az örömtől.
– Meglepett a döntés, mondhatom, hidegzuhanyként ért. Tassy Márk jelezte, üljünk le beszélni,s akkor közölte a hírt. Nem voltam rá felkészülve, kijelenthetem, semmi előjele nem volt az eltávolításomnak – mondja Bekő Balázs.
– Milyen volt a viszonya Paulo Sousa vezetőedzővel?
– Korrekt munkakapcsolatban voltunk, közösen dolgoztunk a sikerért. Nyilván elődjével, dr. Mezey Györggyel más, bensőségesebb volt a kapcsolatom, egyrészt egy nyelvet beszéltünk, másrészt régről ismertük egymást, nagyobb beleszólást engedett dolgokba. Ezzel együtt szívesen dolgoztam a portugál szakvezetővel is.
– Furcsa, hogy télen köszöntek el öntől, ahogy mondani szokták, már nyáron is rezgett a léc, felmerült, hogy ugyanúgy megválnak öntől, mint Mezey másik pályaedzőjétől, az azóta Németországba visszatelepült Bódog Tamástól.
– Valóban, nyáron az én helyem sem volt biztos, hiszen az új tréner nem csak új játékosokat, új stábot is hozott, azonban akkor maradhattam. Ugyanis mellettem szólt, hogy fehérvári Vagyok, ezer szállal kötődöm az egyesülethez. Jól ismertem a klubot, a játékoskeret, az NB I-es mezőnyt, ugyanis a Mezey György megbízásából általában én térképeztem fel az ellenfeleket, persze nagyon sok meccset nézett a másik kollégám, Bódog Tamás is.
Mivel az új szakvezetővel az ősszel nem voltak összezördüléseink, nem gondoltam, hogy fél évvel később mennem kell. Furcsa lesz a Videoton nélkül, 31 évet itt töltöttem, kilenc évesen itt kezdtem, s azóta csak négy évet töltöttem másutt. Azt sem önszántamból. Szerepeltem a Fradiban, a Gázszerben, a Vasasban, a Hapoel Jeruzsálemben, majd visszatértem, futballkarrieremet itt fejeztem be, 2003-ban.
A Nyíregyháza szakmai stábjának tagja lettem Várhidi Péter és Herédi Attila felkérésére, egy év múltán tértem vissza, azóta szolgáltam a Videotont.
– Melyik volt az itt töltött három évtized legjobb időszaka?
– Mindegyik. Nem gondoltam, hogy egyszer mennem kell innen. Pro licenccel rendelkezem, az volt az álmom, hogy egyszer majd a felnőtt csapat vezetőedzője leszek. Ettől egy kicsit messze kerültem, de azért nem adtam fel az álmomat. Szerdán leszek 40 éves, szebb ajándékot is el tudtam volna képzelni az egyesülettől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik