Foci

A Chelsea újabb nagy vizsga előtt áll

A Valencia elleni sorsdöntő BL-találkozó után a PL-ben listavezető Manchester City ellen kell bizonyítani a londoniaknak.

Nagy rangadót rendeznek az angol bajnokságban, hétfő este, a Chelsea a Manchester Cityt fogadja. Az egyik csapat megoldotta a feladatot a Bajnokok Ligájában, a másik viszont hiába tett így, a csoport egy másik szereplője kitolt vele.

A Manchester City volt utóbbi együttes, amely csalódást keltett a BL-ben, így marad a bajnokság és az FA Kupa (ebben a sorozatban a Manchester United lesz Roberto Mancini csapatának ellenfele a következő körben).

A bajnokságot vezeti az eddig veretlen City, jelenleg két pont az előnye az egy meccsel többet játszó Uniteddel szemben. A londoni kékek az 5. pozícióban várják a meccset, a hátrányuk éppen 10 pont a Cityvel szemben.

“Egyáltalán nem érzem a csapaton, hogy tartana a mérkőzéstől, már csak azért sem, mert itthon játszunk” – fogalmazott Mata, a valenciából érkező támadó, aki volt csapata ellen is bizonyította, nagy igazolása volt a Chelsea-nek. “Tiszteljük a Cityt, hiszen vezetik a tabellát, de ennyi, és semmi több. Ha győzünk, bármi lehet, hiszen a Premier League tudtommal még nem ér véget úgy fél évig. Semmi sem lehetetlen” – mondta a csatár.

Gael Clichy, a Manchester Arsenaltól érkező védője szerint a csapat bárkit le tud győzni, aki az útjába kerül.

“Ezek azok a meccsek, amiért az embert futballozni akar, amiért minden nap keményen edz. Nagyon fontos találkozó lesz, mint ahogy az azt követő is (az Arsenal ellen odahaza – a szerk.). Ha ebből négy ponttal ki tudunk jönni, akkor már elégedett leszek, de a cél a hat pont. Mindenki azt akarja, hogy kikapjunk, hiszen ez még nem jött össze 14 meccs után sem. Sokan vádolnak minket azzal, hogy itt csak a pénz számít, összevásároltak minket. Lehet, de a társaim nagyszerű fickók, nagyon jó a hangulat nálunk” – mondta a 26 éves bekk.

A Chelsea-Manchester City mérkőzés magyar idő szerint 21 órakor kezdődik Londonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik