Foci

Mourinho a balszerencsét okolja

A Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho főként a balszerencsére panaszkodott a szombaton hazai pályán elbukott El Clásico után.

A spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának szombat esti szuperrangadóján a Real Madrid a Bernabéuban 3-1-re elbukott a Barcelona ellen.

A fővárosiak egy kapushibából Benzema révén már a 23. másodpercben vezetést szereztek, ám a 30. percben a kiugró Sánchez egyenlített, szünet után a Barca-mezben 600. tétmérkőzésén pályára lépő Xavi távoli lövése megpattant Marcelón (1-2), majd a 66. percben Fabregas szép fejessel állította be a végeredményt.

A szombati El Clásico összefoglalója:

A katalánok győzelmükkel megszakították a Real 15 tétmérkőzésből álló győzelmi sorozatát.

“A szerencse fontos szerepet játszott, 1-0 után Ronaldo olyan helyzetet hagyott ki, amelyet máskor nem, aztán az ellenfél egy megpattanó lövéssel jutott előnyhöz – elemezte a történteket Mourinho. – Később, 1-2-nél is volt esélyünk, mire kaptunk még egy gólt, ami szétzilált bennünket. Szóval ez a szerencse meccse volt, de nem akarok semmit elvenni a Barcelonától.

Szomorúak de nyugodtak vagyunk, mindkét csapatnak 37 pontja van, mi eggyel kevesebb meccset játszottunk, úgyhogy jó esélyünk van arra, hogy éllovasként menjünk a karácsonyi szünetre.”

A portugál edző kitért arra is, hogy Lionel Messi kis híján begyűjtötte második sárga lapját is az első félidő végén:

“Nálam ez kiállítás volt, de a bíró közelebb állt, és jobban látta.”

Pep Guardiola, a Barcelona trénere nem becsülte túl a 3-1-es sikert:

“Nem hiszem, hogy a Madrid megtörik ettől a vereségtől. Ők vezetik a tabellát, és novemberben vagy decemberben nem lehet senkit bajnoknak kikiáltani. Ami Victor Valdés hibáját illeti, utána remekül védett, ez is mutatja, hogy milyen erősek vagyunk még akkor is, amikor a Real Madrid az ellenfél.”

Ez volt a két csapat történetének 216. tétmérkőzése: a Barca 85. alkalommal diadalmaskodott, emellett 86 Real-győzelem és 45 döntetlen született.

Guardiola 2008-as kinevezése óta a katalánok még nem szenvedtek vereséget a Santiago Bernabéuban. A madridiak bajnoki mérkőzésen utoljára 2008. május 7-én tudták legyőzni az örök riválist.

A világ túloldalán, San Salvadorban is erről szólt a szombat, egy
kiskocsmában ilyen hangulatban nézték az El Clásicót:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik