Foci

Botlott a Milan, élen az Udinese

Az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a címvédő csak 2-2-es döntetlenre volt képes a Bologna vendégeként.

Nehéz volt elképzelni, hogy a Serie A-ben a legutóbbi nyolc mérkőzéséből hetet megnyerő Milan botlani fog a kiesőzóna közelében tanyázó Bologna otthonában, végül mégis csak egy pontot sikerült szereznie a címvédőnek.

A hazaiak a 11. percben szerezték meg a vezetést jóval esélyesebbnek tartott ellenfelük ellen, egy indítás után Di Vaio nagyszerű helyzetfelismeréssel emelte át a kapujából kifutó Ameliát. Nem sokáig tartott ki azonban a Bologna előnye, pár perccel később Seedorf bombázott 18 méterről a léc alá.

Az első félidőben Rocchi játékvezető egy kezezés után nem adott büntetőt a Bolognának, a második játékrészben viszont már a mészpontra mutatott, de ennek sem örültek a hazaiak, hiszen a Milan rúghatott tizenegyest. Ibrahimovic nem is hibázott, de a vendégek szinte még a vezető találatot ünnepelték, amikor Diamanti már ki is egyenlített, 2-2-re alakítva az eredményt, ami aztán már a lefújásig nem is változott.

Így ikszelt a Milan:

Miközben a Milan pontokat vesztett, az Udinese hazai pályán 2-1-re legyőzte a Chievo együttesét, ezzel a friuliak a tabella élére ugrottak. A Roma-Juventus találkozóra hétfőn kerül sor, amennyiben a vendégek nem kapnak ki, visszaveszik vezető helyüket a bajnokságban.

Vasárnap délután még két mérkőzésre került sor az olasz élvonalban: az Atalanta-Catania mérkőzés 1-1-es döntetlennel végződött, a Cagliari-Parma találkozón viszont gól sem született.

Eredmények – Serie A, 15. forduló
Bologna-AC Milan 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Di Vaio (11.), Diamanti (73.), illetve Seedorf (16.), Ibrahimovic (72., 11-esből)
Atalanta-Catania 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Tiribocchi (71.), illetve Legrottaglie (18.)
Piros lap: Spolli (44., Catania)
Cagliari-Parma 0-0
Udinese-Chievo 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Di Natale (68.), Basta (79.), illetve Paloschi (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik