Foci

A Bayern fordított Hajnalék ellen

Nem hibázott Stuttgartban a Bayern München, míg a Dortmund csak ikszelt a német labdarúgó-bajnokságban.

A Bayern München örülhet a Bundesliga 16. fordulója után, miután a bajor sztárcsapat vasárnap három pontra növelte az előnyét a tabella élén.

Pedig nem indult jól Riberyék soros bajnokija a Hajnal Tamással felálló Stuttgart otthonában, a 6. percben Gentner érkezett középen egy lefejelt labdára, és megszerezte a hazaiak vezető gólját.

A Stuttgart azonban nem sokáig örülhetett, a másik oldalon Gomez nyakán hiába volt ott a védője, egy beadás után szépen továbbított a gólvonal mögé a Bayern támadója.

A szünetig az állás már nem változott, viszont a hazaiak nehéz helyzetbe kerültek, miután Molinaro kiállítása miatt a meccs kétharmadát emberhátrányban kellett lejátszaniuk.

A vendégek ki is használták a lehetőséget a második félidőben, Gomez ugyanis megszerezte a második gólját, amire nem érkezett válasz. Hajnal Tamás a 87. percig a pályán volt.

A Bayern győzelme:

Miközben a Bayern München 2-1-re nyert, a címvédő Dortmund vasárnap délután hazai pályán botlott. Jürgen Klopp együttese Kagava góljának köszönhetően ugyan megszerezte a vezetést az első játékrészben a Kaiserslautern ellen, a 60. percben viszont Sahan szépségdíjas gólt ragasztott a hazaiak kapujába, kialakítva az 1-1-es végeredményt.

A Dortmund és a Schalke lemaradása három pont az éllovas Bayern mögött.

Eredmények – Bundesliga, 16. forduló
VfB Stuttgart-Bayern München 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Gentner (6.), illetve Gomez (13., 57.)
Piros lap: Molinaro (30., VfB Stuttgart)
Borussia Dortmund-1. FC Kaiserslautern 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Kagava (27.), illetve Sahan (60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik