Foci

Új stadiont építene a Pécs tulajdonosa

Matyi Dezső, a PMFC első embere azt szeretné, ha idővel egy 12 ezres stadionban játszaná a meccseit a mecsekaljai gárda.

A Pécs újoncként jól szerepelt az OTP Bank Ligában, hiszen a hatodik helyen végzett. Mészáros Ferenc együttese egy ideig még veretlenségét is tartotta, és jött is egy hullámvölgy a bajnoki szezon közepén.

Az utolsó fordulókra ismét összeállt a PMFC, de az utolsó tétmeccs nagyon rosszul sikerült, hiszen az MTK 2-1-re nyert kupameccsen a pécsiek otthonában, ezzel ki is ejtette az MK-ból Bajzátékat.

Matyi Dezső, a csapat tulajdonosa (az Alexandra könyves birodalom vezetője) a bama.hu-nak elmondta, egyáltalán nem elégedett az eredményekkel, mert bár a szezon előtt elfogadta volna a hatodik helyet, és a célkitűzés továbbra is az első tízbe kerülés, sok nyerhető pontot hullajtottak a fiúk, a kupabúcsú pedig egyenesen megbocsáthatatlan.

A tulajdonos elmondta, Dárdai Pál szakmai vonalon erősíti majd a későbbiekben a pécsi labdarúgást, erről már meg is állapodott a Hertha BSC legendás játékosává előrelépett egykori válogatottal.

Arra a kérdésre, hogy mire számíthat stadion-ügyben a pécsi közönség, a sportvezető így válaszolt: “Tizenkétezres stadionra, amelynek hat és félezres fedett lelátója lenne, és tíz darab tizennyolc személyes VIP-páholya. Ha lesz rá állami támogatás, lesz rá TAO-pénz, akkor megvalósul, ha nem, akkor nem.”

A Pécs egyébként négy minőségi igazolást tervez a tavaszi szezonra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik