Foci

Elbaltázta a nagy lehetőséget a Gladbach

Az eddigi sereghajtó meglepetést okozott a német labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. A Werder nyert, a Mainz magyar légiósai nélkül ikszelt.

A Bundesliga élére állhatott volna a Borussia Mönchengladbach a forduló előtt sereghajtó Augsburg otthonában, de Lucien Favre együttese nem tudott élni a lehetőséggel.

A találkozón mindössze egyetlen gól esett, a hazaiak részéről Callsen-Bracker volt eredményes a második félidő elején. Az Augsburg 1-0-s sikerének köszönhetően elkerült az utolsó helyről, a Gladbach pedig a negyedik helyen áll a tabellán.

Így kapott ki a Gladbach:

Az előző körben a Bayern München otthonában 4-1-es vereséget szenvedő Werder Bremen hazai pályán javítani tudott, magabiztosan verték a Wolfsburg gárdáját.

A brémaiak vezető gólját Papastathopoulos szerezte a 18. percben, miután a vendégek kapuját őrző Benaglio pont elé paskolta a játékszert egy szabadrúgás után. A görög védő nem hibázott a kapu előtt, majd az első félidő végén Pizarro egy szép egyéni akció végén megduplázta a Werder előnyét.

A folytatásban Rosenberg is betalált, majd Arnautovic lőtte ki közelről a jobb alsót. A vendégek még szépítettek, de ez már sokat nem számított. A Bremen 4-1-es győzelmének köszönhetően csak két pont lemaradásban van a listavezető, vasárnap pályára lépő Bayern mögött.

A Freiburg a tabella utolsó helyére csúszott, miután simán, 4-0-ra kikapott a Köln otthonában. A hazaiak válogatott támadója, Podolski kétszer is eredményes volt.

A kiesőzóna közelében tanyázó Nürnbergnek is kapaszkodnia kellene, de hazai pályán sem tudtak pontot szerezni a Hoffenheim ellen. Ibisevic az első félidő végén szerzett vezetést a vendégeknek, ráadásul a házigazda pár percre rá emberhátrányba került egy kiállítás miatt. A második játékrészben Ibisevic ismét eredményes volt, a legvégére szintén megfogyatkozó Hoffenheim pedig három ponttal távozott a Nürnberg otthonából.

A Stieber Zoltán és a súlyos sérülése után lábadozó Szalai Ádám nélkül felálló Mainz gólnélküli döntetlent játszott a vendég Hamburg ellen. Nem született gól az este lejátszott Hannover-Leverkusen mérkőzésen sem.

Eredmények – Bundesliga, 16. forduló
FC Augsburg-Borussia Mönchengladbach 1-0 (0-0)
Gólszerző: Callsen-Bracker (51.)
Werder Bremen-VfL Wolfsburg 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Papastathopoulos (18.), Pizarro (45.), Rosenberg (55.), Arnautovic (71.), illetve Schafer (86.)
FSV Mainz 05-Hamburger SV 0-0
1. FC Nürnberg-1899 Hoffenheim 0-2 (0-1)
Gólszerző: Ibisevic (39., 56.)
Kiállítva: Chandler (43.), illetve Compper (91.)
1. FC Köln-SC Freiburg 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Clemens (20., 66.), Podolski (61., 74.)
Hannover 96-Bayer Leverkusen 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik