Foci

A United kiheverte a BL-kiesést

A Bajnokok Ligája-kudarc után győzni tudott a Manchester United az angol bajnokságban. Van Persie megint megmentette az Arsenalt.

A Basel elleni csúfos vereség után a Premier League-ben kellett helytállnia a manchesteri legényeknek, már csak azért is, mert ha azt szeretnék, hogy a bajnokság végén az ő nyakukba kerüljön az aranyérem, ki kell használniuk minden esélyt.

Hogy most mi az esély? Az, hogy a Wolverhampton legyőzése esetén könnyen lehet, hogy közelebb kerülhetett volna a csapat a Cityhez, hiszen a Mancini-fiúk vasárnap a Chelsea otthonába látogatnak.

A United a De Gea – Smalling, Ferdinand, Evans, Evra – Valencia, Carrick, Jones, Nani – Rooney, Wellbeck összeállításban kezdte a találkozót.

A 17. percben Valencia passzából Nani szerzett vezetést a hazaiaknak. Jobbról érkezett a beívelés, a 16-os vonalánál először megfordult Nani, majd középre vezette, tolt egyet-kettőt, és kilőtte a kaput. Rooney épp a portugál remek átadásából növelte kettőre a hazaiak előnyét tíz perccel később.

A United négyese:

A szünet után azonnal szépített a Wolves, de Valencia megadta második és harmadik gólpasszát is, ezzel 4-1-re húzott el a Manchester United – ismét Nani és Rooney góljaival. Győzött tehát Ferguson csapata.

A Liverpool a Queens Park Rangers egy szenvedős első félidő után nagy nehezen legyűrte, Charlie Adam adott remek asszisztot Suareznek, aki bevette Cerny kapuját. Buzsáky Ákos a vendégek kispadján ült.

Az Arsenal az Olympiakosz ellen 3-1-re kikapott a BL-ben, de ez sem veszélyeztette a csoportelsőségét. Az Everton ellen mindig nehéz meccset vívnak Wengerék, ez ezúttal sem volt másképpen. Az Ágyúsok a Szczesny – Djorou, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen – Song, Arteta – Walcott, Ramsey, Gervinho – van Persie összeállításban léptek pályára, és egészen a 70. percig csak gyűrték a liverpooliakat. Akkor aztán ki más, mint van Persie volt eredményes. Méghozzá egy tért ölelő átadás után 14 méterről kapásból vágta a labdát a kapuba.

Van Persie gólja:

Az eddig remekül szereplő Newcastle, amely legutóbb odahaza kapott ki 3-0-ra a Chelsea-től, váratlan vereséget szenvedett a Norwich City otthonában. Már 3-1-re is vezetett a kiscsapat, amikor Goslingot kiállították, benne volt tehát a levegőben a nagy vereség esélyes is.

Ehhez képest Demba Ba meglőtte újabb gólját. A Norwich nem hagyta, hogy izgalmas legyen a vége, a 82. percben Holt-biztossá tették a sikert…

Eredmények – angol bajnokság
Arsenal – Everton 1-0 (0-0)
gólszerzők: Van Persie (70.)
Manchester United – Wolverhampton Wanderers 4-1 (2-0)
gólszerzők: Nani (17., 56.), Rooney (27., 62.), illetve Fletcher (47.)
Bolton Wanderers – Aston Villa 1-2 (0-2)
gólszerzők: Klasnic (55.), illetve Albrighton (33.), Petrov (39.)
Liverpool – Queens Park Rangers 1-0 (0-0)
gólszerzők: Suarez (48.)
Norwich City – Newcastle United 4-2 (1-1)
gólszerzők: Hoolahan (39.), Holt (59., 82.), Morison (63.), illetve Ba (45., 71.)
piros lap: Gosling (66.)
Swansea – Fulham 2-0 (0-0)
gólszerzők: Dempsey (59., öngól), Graham (91.)
West Bromwich Albion – Wigan Athletic 1-2 (1-1)
gólszerzők: Reid (33.), illetve Mozes (37.), Gomes (57., 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik