Foci

A Barcelona győzött a Real Madrid otthonában

A spanyol labdarúgó-bajnokság szuperrangadóján, az év 7. El Clásicóján a Barcelona 3-1-re legyőzte a királyi gárdát.

Hatalmas várakozás előzte meg a 216. klasszikus spanyol rangadót, amelyet esős időben kezdtek e a Bernabéu stadionban. A közönség soraiban többek között Rafael Nadal teniszcsillag is helyet foglalt.

Az egy mérkőzéssel többet játszó Barcelona hárompontos hátrányban volt a mérkőzés előtt a madridiakkal szemben, így mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy ne kerüljön esetleg 9 pontos hátrányba.

A Madrid nagyon elszánt volt, érezte ezt a közönség is, aki így várta a csapatot a stadion előtt:

A hazai drukkerek számára káprázatosan kezdődött a mérkőzés, hiszen Victor Valdes megajándékozta a Realt egy góllal. Már rögtön a középkezdés utáni másodpercekben látszódott, hogy a Real nagyon feltoltja a védekezését, három támadó is a Barca 16-osához ment előre. Ehhez képest Victor Valdes gyatra passzal akarta játékba hozni egy hazaadás után a szélső védőt, le is csapott a labdára Di Maria.

Az argentin indítani akarta Benzemát, de a labda elakadt Busquetsben, majd Özil elé pattant, hogy azután Benzemához mégis elkerüljön, ő pedig 23 másodperccel a kezdés után megszerezte a vezetést a blancóknak (1-0).

A döbbenetes vezetőtalálat:

A 7. percben Messi egyenlíthetett volna, ám Iker Casillas nagy bravúrral hárítani tudta 14 méterről leadott lövését. A 22. percben Xavi lőhetett szabadrúgást a 16-os csücskénél, a lövést Casillas kibokszolta. Három perccel később Benzema nagyon szépen adta vissza a labdát Cristiano Ronaldónak, aki nagy helyzetben mellé-fölélőtt.

A 30. percben egyenlíteni tudott a Barcelona. Messi szerzett labdát a középpályán, vezette egy kicsit, majd Alexis Sancheznek passzolt, aki Pepe és Coentrao szorításában kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1).

A folytatásban előbb Ronaldo esett át Piqué lábán, majd Dani Alves csúszott oda csúnyán, mindkettőért járt volna a sárga lap.

Az egyenlítő találat:

A szünetben egyik edző sem cserélt. A 47. percben szabadrúgáshoz jutott a Real Madrid, miután Ronaldót buktatta Piqué. A lövés lepattant, de jött az ismétlés, mert Ronaldo újra a földre került. A trükkös lövést Valdes hárítani tudta.

Az 53. percben hatalmas szerencsével szerezte meg a vezetést a Barcelona. Coentrao kétszer is az utolsó pillanatban rúgta ki a labdát a 16-oson belülről a Barca támadásánál. Másodszorra épp a Barcában a 600. tétmeccsét játszó Xavihoz került a labda, aki kapásból félmagasan lőtt. A labda irányt változtatott Marcelón, ez pedig megzavarta Casillast, aki már nem ért vissza a bal alsóhoz, ráadásul még a földön is kapot egy cundert a játékszer (1-2).

Xavi és Marcelo közös gólja:

A 61. percben Alexis Sanchez lőtt kapura éles szögből, de Casillas zárta a jobb alsót. Két perccel később Messi lőtt szabadrúgásból kapura, de elsuhant a laszti, szintén a jobb alsó mellett.

A 65. percben hatalmas helyzetet hagyott ki a Madrid, Cristiano Ronaldo az ötösről senkitől sem zavartatva fejelt a kapu mellé. Ami az egyik oldalon nem jött össze, összejött a másikon. Dani Alves adta be a labdát a jobb oldalról, Fabregas Coentrao szorításában Casillas kapujába fejelte a beívelés (1-3).

Itt már kettő volt a Barcelona előnye:

Az ezt követő percekben egyértelműen a Barcelona irányította a mérkőzést, José Mourinho pedig a 68. percig kihasználta mindhárom cserelehetőségét. A 76. percben Ronaldo lőtt balról, a labda épp elsuhant Benzema és a kapu előtt.

A 84. percben a csereként beállt Kaká lőtt remekül kapura, de Valdes szögletre tudta tolni a lövést. A második félidőben a Madrid ezzel együtt képtelen volt a játék uralására, és az idő előrehaladtával szinte alig akadt olyan játékos, aki elhitte, sikerülhet felállni a padlóról.

A Madrid a vereségével elvesztette pontelőnyét, de tudni kell, hogy a madridiak eggyel kevesebb meccset játszottak.

Érdekesség, hogy a nap egy másik mérkőzésén a Betis a 91. és a 93. percben szerzett góllal fordított a Valencia ellen.

Eredmények – spanyol bajnokság
Real Madrid – Barcelona 1-3 (1-1)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. Vezette: Fernández Borbalán
Real Madrid: Casillas – Coentrao, Pepe, Ramos, Marcelo, Xabi alonso, Lassana Diarra (Khedira, 63.), Di María (Higuain, 68.), Özil (Kaká, 58.), Cristiano Ronaldo, Benzema. Vezetőedző: José Mourinho
Barcelona: Valdés – Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Xavi, Busquets, Iniesta (Pedro, 89.), Messi, Fabregas (Keita, 79.), Sánchez (David Villa, 84.). Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerzők: Benzema (1.), illetve Alexis Sanchez (30.), Marcelo (öngól, 53.), Fabregas (68.)
Sárga lap: Xabi Alonso (26.), Diarra (62.), Pepe (63.), Sergio Ramos (70.), illetve Messi (36.), Piqué (47.)
A többi szombati mérkőzésen:
Levante – Sevilla 1-0
gólszerző: Nano (56.)
Real Betis – Valencia 2-1
gólszerző: Martin (91., 93.), illetve Dorado (66., öngól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik