Foci

Szabadlábon Aczél Zoltán

Megszüntették a bundabotrányba keveredett Aczél Zoltán előzetes letartóztatását. Három volt siófoki focistát gyanúsítottként hallgattak ki a héten.

Szabadlábra helyezték Aczél Zoltánt, a labdarúgó NB I.-ben szereplő Haladás Sopron Bank jelenlegi, a Siófok korábbi vezetőedzőjét, akit november 30-án, a Videoton elleni Magyar Kupa-mérkőzést követően vettek őrizetbe, mert kötelességszegés és vesztegetés gyanúja merült fel vele szemben.

“Meg tudom erősíteni a hírt, mert megkaptuk a Fővárosi Bíróság végzését az ügyben – nyilatkozta a távirati irodának Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. – A bíróság úgy ítélte meg, hogy az eddig közölt megalapozott gyanú fennáll Aczél Zoltánnal szemben, de nem indokolt a kényszerintézkedés, mert büntetőeljárás oly mértékben előrehaladott állapotban van, hogy részéről a meghiúsításának veszélye már nem áll fenn.”

A szóvivő új fejleményként elmondta, hogy a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatban ezen a héten három volt siófoki labdarúgót hallgattak ki gyanúsítottként, de neveket, sőt egyelőre még monogramokat sem közölt.

A Fővárosi Bíróság a pénteki, jogerős végzésében a bűnszervezetben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt indított büntetőügyben megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság végzését. Az indoklásban szerepel, hogy a gyanúsított esetében a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megállapítható ugyan a megalapozott gyanú, azonban nem állnak rendelkezésre olyan adatok, tények, amelyek alapján tartani kellene a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől vagy a nyomozás megnehezítésétől.

Aczél Zoltán mobiltelefonjait és számítógépét lefoglalták, és több ellene szóló részletes tanúvallomás is van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik