Foci

Új csillaga lehet a Fradinak

Szegeden rendre jó labdarúgók teremnek. Most itt egy újabb titán. A még csak 18 éves Batik Bence a Fradiba készül.

Nem biztos, hogy megfelelően gazdálkodik az értékeivel a Szeged 2011 NB II-es labdarúgó csapata. Szeptemberben, amikor a csapat a nehéz kezdés után összeállt, s a szurkolók megint kezdtek focimeccsre járni, robbant a bomba. Rövid egy hét leforgása alatt két labdarúgót és a vezetőedzőt is menesztette a csapat ügyvezetője, a szlovén Adem Kapic.

Batik Bence még csak 18 éves, de rövid idő alatt a szegedi szurkolók kedvence lett. Adem Kapic azonban másképpen gondolta. Az U17-es válogatott tagja öretlen küzdőszelleme és góljai miatt hamar közönség kedvenc lett, most a Fradiba készül. A napi sulit követően erről és a pályája eddigi alakulásáról beszélgettünk a fiatal játékossal, a hódmezővásárhelyi Eötvös József  középiskola magántanulójával.

– Ha most be kellene mutatnunk, milyen klubot említhetnénk a neved mellett?

– Egyelőre semmilyet. Utoljára nagypályán a Kiskundorozsmában játszottam bő egy hónapja a Kiszombor ellen, ahol gólt is rúgtam. A helyi NB I-es futsal csapatban is játszottam, de a menedzserem kérésére most sehol sem játszom, nehogy megsérüljek, az orvosi vizsgálat előtt, mert az megakadályozná a szerződéskötésemet.


–  Mégiscsak az MTK-ban jártál próbajátékon, most pedig a Fradival hoznak hírbe. Mire fel?

–  Öt évesen kezdtem focizni a Tisza Volán Focisuliban Molnár Tibornál. Nem mindennaposan indult a focista pályám. Az egyik nyári tábori napon az uszodában, amikor már sorakoztatott bennünket Tibi bácsi, szaltót ugrottam és betörtem a fejem, de ez sem tántorított el a sporttól. Később egy korosztállyal feljebbkerültem, a 93-asokhoz, ahol Hűvös Gábor volt az edzőm. Innen két évre átkerültem Szombathelyre, az Illés akadémiára, ahova Apró Attila hívott. Sajnos ő fél év után elkerült onnan, majd engem is elküldtek, mert azt mondták, hogy túl kicsi vagyok, s nem látnak bennem fantáziát. Akkor 167 centi voltam, most 190 vagyok. Apró Attila miatt Hódmezővásárhelyre igazoltam, ennyivel tartoztam korábbi edzőmnek. Innen hívott az előző szezonban a KITE Szeged, ahol nagyon jól éreztem magam. Major László kiváló edző és a társak is nagyon szerethető emberek voltak.

– Következett a Szeged 2011. Miért?

– Mert mindig is Szegeden szerettem volna profi futballista lenni. A kiskundorzsmai „válogatón” nem is volt gond, öt perc után Bozóky úr kezébe csaptam. Egy éves szerződésről beszéltünk, amit szeptemberben három évvel meg akartak hosszabbítani.

– Mi okozta a szakítást?

– Adem Kapic úr nem vett komolyan, olyan kis pisisnek tartott, erőből akarta lenyomni a torkomon a három évet, s mivel ezt nem fogadtam el, elzavartak a csapattól.

Batik Bence a 9-es mezben játszó nyurga fiú


– A menedzsered tanácsolta?

– Még nem volt ekkor menedzserem. Én tárgyaltam, de apunak kellett volna aláírni, mert még nem töltöttem be a 18. életévemet. Tanultunk a dologból, most már van, aki segítsen.

– Hogyan került képbe a Fradi?

– Ősszel jól ment, több klub is megkeresett. Nyilván tehetségesnek tartanak. De én gyerekkorom óta Fradi szurkoló vagyok. Kedvencem a Simon, Lipcsei féle csapat volt, s ha most sikerülne odaszerződnöm, akár dolgozhatnék egykori példaképemmel is. Ráadásul a Fradi tábor hangulata is elvarázsol, szóval nagy álmom teljesülne, ha magamra húzhatnám a zöld-fehér mezt.

– Mikorra realizálódhat a szerződésed?

– A héten lesz egy tüzetes orvosi vizsgálat, s utána minden kiderül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik