Foci

Pályák, gólok, pofonok – BL összefoglaló

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének szerdai játéknapján 22 gól esett. Íme a gólok és az edzői nyilatkozatok és a továbbjutók.

Tegnap este lezárult a Bajnokok Ligája idei kiírásának első szakasza. A csoportkörök általában tartogatnak meglepetéseket, de arra talán senki nem számított, hogy az évek óta folyamatosan az elitbe tartozó Manchester United befejezi a küzdelmet. És éppen egy olyan relatív kis csapat, mint a Basel ütötte el a továbbjutástól. A másik nagy vesztes, a városi vetélytárs, a milliárdosok klubja, a Manchester City, amelyet lényegében a Napoli búcsúztatott.

A legnagyobb nyertes a már említett Basel, míg gyaníthatóan a Moszkva továbbjutására sem sokan fogadtak volna, ahogy az Apoel is csodát tett.

Amiről még sokáig fognak vitatkozni, és minden bizonnyal felkerül a mérkőzés az UEFA “bunda monitoring” rendszerébe is az a Lyon nagyarányú győzelme, furcsa fordítása Zágrábban.

A legjobb 16 közé jutott csapatok:
Bayern München
Napoli
Inter
CSZKA Moszkva
Benfica
Basel
Real Madrid
Lyon
Chelsea
Leverkusen
Arsenal
Marseille
Apoel
Zenit
Barcelona
Milan
A Bajnokok Ligája 2012. február 14-én folytatódik, az egyenes kiesése szakasszal.


A csoport:  Manchester City (angol)-Bayern München (német) 2-0 (1-0)

Roberto Mancini (Manchester City): Nápolyban vesztettük el a továbbjutásunkat. Csalódottak vagyunk, hisz a célunk a BL egyenes kieséses szakasza volt. Ugyanakkor az Európa Liga is egy újabb kihívás és egy újabb megszerezhető trófea. Jó csapatunk van, jól futballoztunk.. 10 pontot szereztünk, mégis kiestünk. Sajnálom a szurkolóinkat és a játékosokat. Persze vezetjük a Premier League-et, de az még hosszú sorozat, és nekünk az előrelépés a célunk ott is.

Jupp Heynskess (Bayern München): Meglehetősen nehéz csoportba kerültünk, mégis megnyertük. Ez azért fontos, mert idegenben kezdhetünk a nyolcaddöntőben és a hazai pályán játszható visszavágót előnynek gondolom. Úgy érzem, ha Bastian Schweinsteiger is felépül, bárkit legyőzhetünk.

A csoport: Villarreal (spanyol)-Napoli (olasz) 0-2 (0-0)


Villareal-Napoli 0-2 Auriemma Sintesi HQ -… by NapoliFansTube

Aurelio De Laurentiis (Napoli, elnök): Köszönet a játékosoknak! A sorsolás után sokan féltettek minket, de én örültem az erős csoportnak. Megmutattuk, milyen érettek is vagyunk. Persez a szünetben még ideges voltam.


B csoport: Lille (francia)-Trabzonspor (török) 0-0

B csoport: Internazionale (olasz)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-2 (0-0)


Inter – CSKA Moscow 1:2 by

C csoport: FC Basel (svájci)-Manchester United (angol) 2-1 (1-0)

Heiko Vogel (Basel): Röviden: Dávid legyőzte Góliátot. Megkönnyeztem a sikert, a lefújáskor óriási teher esett le a vállamról. Meglehet csak 2017-re fogom majd fel, mi is történt valójában. Határtalan örömöt és büszkeséget érzek!

Sir Alex Ferguson (Manchester United): Természetesen nagyon csalódottak vagyunk. Az elmúlt sikeres évek után nagy veszteség, hogy nem lehetünk ott az egyenes kieséses szakaszban. Sajnos a korán bekapott gól megfogta a csapatot. Az EL-ben csütörtökön játszunk, a bajnokságban szombaton, vasárnap. Ez az igazi büntetés.

C csoport: Benfica (portugál)-Otelul Galati (román) 1-0 (1-0)



D csoport: Dinamo Zagreb (horvát)-Olympique Lyon (francia) 1-7 (1-1)



Remi Garde (Lyon): A félidőben azt tartottam elsődlegesnek, hogy a játékosok felrázzam, mert láttam, hogy kezdik feladni. Igyekeztem felhívni a figyelmet a megbeszélt taktikára. Persze végtelenül dühös is voltam. Tudtam, ha begyömöszölünk 1-2 gólt, akkor megzavarható az ellenfél. Végül sikerült! Olyan, mint egy szürrealita történet. Nagyon boldog vagyok és minden elismerésem a játékosoké!

Krunoslav Jurčić (Dinamo): Nem könnyű elemezni a meccset. Két meccset játszottunk. Egyet az első félidőben, egyet a másodikban. Egyszer egyenlő partnerek voltunk, míg utána kijött a játékosokon minden fáradtság. Persze nehéz csoportba kerültünk és sok gondunk volt az öltözőben is, de vállalom a felelősséget

D csoport: Ajax Amsterdam (holland)-Real Madrid (spanyol) 0-3 (0-2)


Ajax 0 Madrid 3 by

Ajánlott videó

Olvasói sztorik