Foci

Mourinho és a Real újabb csúcsot állított fel

A portugál sztáredző 51 éves veretlenségi rekordot állított fel.

Ajax-Real Madrid 0-3. Egy újabb sima Real-győzelem, idén ehhez lassan hozzászokhatunk. De ez utóbbi diadal mégis különbözik a többitől, mert a szerda esti siker által több eddigi rekord is átíródott.

Zsinórban 15. meccsét nyerte a királyi gárda, így José Mourinhó (10 a bajnokságban, 5 a nemzetközi kupában) egy 51 éves rekordot állított be. Utoljára ugyanis az 1960/61-es szezonban Miguel Muñoz ért el hasonló sorozatot madridi edzőként. A portugál tréner annyiból még jobb is Muñoznál, hogy 51 évvel ezelőtt a Real gyorsan elhagyta a nemzetközi porondot, így akkor csak hazai mérkőzésből hozta a 15-ös veretlenségi sorozatot. A bajnokságra koncentrálva a 11. forduló (7-0 az Oviedo ellen) és a 25. kör között (3-0 a Mallorca ellen) az összes összecsapását hozta a gárda.

Hogy Mourinho tovább írja-e a történelmet, beéri e legnagyobb ellenfelét, a 16-os sorozattal bíró Barcelona-mestert, Pep Guardiolát vagy sem, az a hétvégi El Clássicón dől el.

Az sem mellékes, hogy a spanyol elitalakulat a BL történetének legjobb mérlegével zárta a csoportkört. A hat győzelem mellé párosuló 19-2-es gólarány páratlan, és természetesen Real csúcs is egyben (eddig 17 rúgott gól volt a legtöbb az csoportküzdelmek alatt).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik