Foci

Megszánták Rooney-t

Az eredetileg kiszabott három helyett csak két mérkőzésről kell hiányoznia Wayne Rooney-nak a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az angol válogatott és a Manchester United csatárát októberben azért tiltotta el az európai szövetség (UEFA), mert a Montenegró elleni Eb-selejtezőn a kiállítás sorsára jutott, miután a 74. percben egy teljesen ártalmatlan szituációban durván szabálytalankodott.

Az eredeti döntés alapján a gólerős támadónak az angolok mindhárom csoportmeccsét ki kellett volna hagynia a kontinenstornán, a mostani határozat azonban lehetővé teszi, hogy Fabio Capello szövetségi kapitány az utolsó találkozón már bevethesse őt. Azaz Franciaországgal és Svédországgal szemben még nem, de az Ukrajna elleni, június 19-i összecsapáson már pályára léphet.

Az UEFA fellebbviteli bizottsága ugyanakkor jelezte, automatikusan visszaáll az eredeti büntetés, ha Rooney tavasszal – a MU szerdai BL-búcsúja után – az Európa Ligában, illetve a hazai sorozatokban kirívó durvaság miatt kiállítatja magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik