Foci

Mancini két trófeára pályázik

A BL-kudarc után már a jövőbe tekint a Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere.

A világoskék alakulat jelenleg négy sorozatban érdekelt, hiszen ugyan szerdán kiestek a Bajnokok Ligájából, de tavasszal az Európa Ligában folytathatják a szereplésüket. Roberto Mancini alakulata emellett az első helyen áll a bajnokságban, jelenleg öt ponttal vezetik az angol pontvadászatot a városi rivális United előtt.

A Ligakupában elődöntőre készülhet a City, és címvédőként várják a folytatást az FA Kupában, ahol a másik csalódott manchesteri gárda lesz az ellenfelük. Mancini úgy véli, ha jól zárják majd a szezont, akár két trófeát is a vitrinbe tehetnek majd.

A menedzser kitért a BL-búcsúra is: „Természetesen csalódottak vagyunk, ez normális. Azt akartuk, hogy továbblépjünk a második, azaz a kieséses szakaszba. Véleményem szerint jövőre jobban fogunk játszani a Bajnokok Ligájában. Jelenleg első számú célunk a bajnokság megnyerése.”

Hétvégén azonban egy újabb kemény feladat vár a talján menedzser együttesére, a City ugyanis a Chelsea-vel találkozik majd. A londoni csapatnak sikerült továbbjutnia BL-csoportjából, annak ellenére, hogy sokan már kongatták a vészharangot a kékek és André Villas-Boas menedzser feje felett.

Természetesen Mancininek erről is van véleménye: „André jó edző, egy új csapathoz érkezett és időre van szüksége. Lehetetlen két-három hónap alatt mindent megváltoztatni. A Chelsea az elmúlt hetekben bizonyította, hogy nagyszerű csapat, remek játékosokkal. Jó formában vannak, így nehéz mérkőzésre számítunk.”

Egy biztos, a hétközi események tükrében december 12-én a Stamford Bridge-en lélektanilag jobb helyzetből várhatja a kezdő sípszót a londoni sztárcsapat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik