Foci

Csaltak a horvátok a BL-ben?

A holland – de nem csak a holland – sajtó szerint roppant gyanús a Lyon 7-1-es zágrábi győzelme. Vida bekacsintott Gomisnak.

Kezdjük a szikár tényekkel: az Olympique Lyon 0-1-ről fordítva 7-1-re verte Zágrábban a Dinamót a labdarúgó BL utolsó csoportkörében, miközben az Ajax Amszterdamban 3-0-ra kikapott a Real Madridtól. E két eredmény hatására a már régen pontveszteség nélkül csoportelső spanyolok mögött a franciák lettek másodikak a D kvartettben, jobb gólkülönbségükkel megelőzve az Ajaxot, amely pedig a forduló előtt három ponttal és héttel jobb góldifferenciával állt a Lyon előtt.

Az eredmények ilyetén alakulása már ab ovo gyanúra ad okot, hát még a mód, ahogy létre jött a 7-1-es lyoni diadal. A 40. percben ugyanis a Dinamo szerezte meg a vezetést – jóllehet a 28. percben a bíró kiállította Jerko Lekót, a hazaiak játékosát -,ám ezt követte

Bafétimbi Gomis révén a BL történetének leggyorsabb, hét perc alatt bekövetkező mesterhármasa (a csatár rúgott még egy negyediket is), majd minden idők legrettenetesebb összeomlása. A vége 1-7 lett, tovább ment a Lyon, az Amszterdamban 3-0-ra vereséget szenvedő Ajax pedig az Európa Ligában folytatja.

A Dinamo Zágráb-Olympic Lyon meccs összefoglalója – tényleg gyanús

A Dinamo vezérkara rögtönzött elnökségi ülést hívott össze a meccs után, és azonnali hatállyal menesztették az edzőt, Krunoslav Jurčićot.

Ezzel még nincs vége a sztorinak, sőt, lehet, hogy a java csak ezután jön. A holland sajtó érthetően csalást, megbeszélt eredményt sejtet. Frank de Boer, az Ajax edzője UEFA-vizsgálatot követel a Zágrábban történtek miatt, bár azt ő is elismeri, hogy első helyen az ő csapata a felelős, amiért így alakulhattak a dolgok. “Nem kellett volna 3-0-ra kikapnunk, és akkor nem áll elő ez a szerencsétlen helyzet” – tette hozzá a tréner.

Még szerda este megjelent a De Telegraaf holland és a Marca című spanyol újság honlapján az a szenzációs felvétel, amelyet a tévéközvetítés alapján készítettek. Ezen Domagoj Vida, a Dinamo védője odakacsint Gomisnak, az ötödik lyoni gól szerzőjének, sőt, még föl is emeli jobb keze hüvelykujját, mintha csak jelezné: “Mi megtettük a magunkét, sikerült összehozni a szükséges eredményt!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik