Foci

Vásárra viszik a bőrüket a manchesteriek

Már csak négy hely kiadó a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, a City és a United könnyen megütheti a bokáját.

Magyar idő szerint olyan este fél 11 magasságában befejeződnek a BL csoportküzdelmei, azaz teljessé válik a legjobb tizenhat mezőnye. Az A jelű négyesben (aka halálcsoportban) a Bayern München már biztosan az élen végez, így a bajorok minden bizonnyal nem szenvednek álmatlanságban amiatt, hogy erős megfázás miatt Toni Kroos és Arjen Robben sem lép pályára a City elleni összecsapáson.

Roberto Mancini fiai ugyanakkor örülhetnek, a jelek szerint a Bayern a fent említett két labdarúgón felül tovább gyengülhet, ugyanakkor a szigetországiaknak nem csak a saját kezükben van a sorsuk, mivel a Napoli egypontos fórban van. Az már csak hab a tortán, hogy az olasz brigád ahhoz a Villarrealhoz látogat, amely eddig ötször is zakózott, a gólaránya pedig 2-12.

A B csoportot az Inter már megnyerte, hárman azonban még versenyben vannak a második helyért: a Trabzonspornak hat, a Lille-nek és a CSZKA Moszkvának öt-öt pontja van. A franciák, ha nyernek, akkor biztos továbblépnek, mert az egymás elleni eredmény nekik kedvez az oroszok ellen. Egy esetleges siker esetén a Trabzonspor is automatikusan továbblép, a CSZKA-nak ugyanakkor amellett, hogy be kell zsebelnie a három pontot Milánóban abban is bíznia kell, hogy Franciaországban leikszel a két rivális.

A C csoportban a Benfica már két héttel ezelőtt megváltotta a jegyét a legjobb tizenhatba, a Manchester United és a Basel játszik ki-ki meccset a második helyért Svájcban. Sir Alex Ferguson fiainak nagy valószínűséggel kell nyerniük kell a továbbjutásért, döntetlenből ugyanis minimum a 3-3 a jó – így végeztek a felek az Old Traffordon, a gólkülönbség pedig a United felé billenti a mérleg nyelvét.

A D jelű kvartettben az eddig hibátlan Real Madrid minden bizonnyal tartalékosan utazik Amszterdamba, a hétvégén ugyanis fontosabb meccse lesz José Mourinho fiainak: a Barcelona elleni örökrangadó. Az El Clásico kapóra jöhet az Ajaxnak, mivel a holland csapattól elegendő egy döntetlen is a biztos továbbjutáshoz. Mindenesetre, ha mégis a Real nyerne, az Olympique Lyonnak még akkor is nagy verést kellene mérnie a Dinamo Zagrebre ahhoz, hogy beelőzze az Ajaxot.

Bajnokok Ligája – szerdai program
A csoport:
Manchester City – Bayern München (Digi Sport)
Villarreal – Napoli
B csoport:
Lille – Trabzonspor
Inter – CSZKA Moszkva
C csoport:
Basel – Manchester United (Digi Sport Plus)
Benfica – Otelul Galati
D csoport:
Ajax – Real Madrid
Dinamo Zagreb – Olympique Lyon
A mérkőzések 20 óra 45 perckor kezdődnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik