Foci

Megyeri bevédheti a Pireuszt a 16 közé

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörét rendezik kedden és szerdán. Magyar főszereplője lehet az Olympiakosz-Arsenal mérkőzésnek.

Még vannak nyitott kérdések a BL utolsó csoportfordulója előtt, rögtön például a számunkra legkedvesebb csoportban, az F jelű kvartettben.

Kedves a csoport, hiszen a sorozat indulásakor nem sejthettük, hogy Megyeri Balázs, az Olympiakosz Pireusz húszéves kapusa vezérré lép elő a négy együttes közötti harc véghajrájában.

Olyannyira így lett, hogy a Ferencvárostól érkező hálóőr már a bajnokságban is első számú kapussá lépett elő. November 1-jén, a Dortmund ellen mutatkozott be a BL-ben, és bár a németek 1-0-ra nyertek, jó teljesítményt nyújtott. Az Arisz ellen négy nappal később is ő védett (3-2 a Pireusznak), és a Panathinaikosz elleni rangadón is jól állta a sarat (1-1).

A görögöknek azért van esélyük továbblépni még a csoportból, mert nagy meglepetésre 1-0 arányban legyőzték a Marseille-t Franciaországban, Megyerivel a kapuban. Hét meccsen van túl a magyar kapus, és kedden háromnegyed 11 után már alighanem elmondhatja magáról, nyolcon.

A négyest egyébként a már továbbjutó Arsenal vezeti, biztos csoportelső az angol csapat. A Dortmund a Marseille-t fogadja, de csak abban az esetben juthat tovább, ha nagyon megveri a franciákat, és a görögök kikapnak. Az Olympiakosz akkor lép tovább, ha győz és a Marseille nem így tesz, ezen kívül döntetlen esetén is, de ekkor nagy számolgatás kezdődik a gólkülönbségek tekintetében.

Az E csoportban is lesznek magyarok a pályán, hiszen a már biztos kieső, Tőzsér Dániellel és Köteles Lászlóval felálló Genk a Leverkusent fogadja. Nagy az izgalom ebben a csoportban, hiszen a németeknek 9, a Chelsea-nek és a Valenciának 8-8 pontja van. Utóbbi két együttes egymás ellen játszik. Egy biztos, a Leverkusen mindenképpen továbbjut, hiszen hármas holtverseny esetén (9 pontja lenne mindenkinek adott esetben), az egymás elleni eredmény a Bayernek kedvez.

Ahogy már többször kiemeltük, első ciprusi csapatként az APOEL bejutott a második körbe, a G csoportban ezt még a Porto és a Zenit teheti meg. Éppen együtt játszik a még reménykedő csapat, ráadásul Portugáliában. Hogy lesz-e negyedik magyar szereplő kedden, azon múlik, pályára lép-e Huszti Szabolcs a Szentpétervárban.

Bár a Barcelona és a Milan is továbbjutott (a Barca csoportelsőként), a H csoportban sem dőlt még el minden. A BATE Boriszov és a Viktoria Plzen küzd a harmadik helyért, amely ugyebár az Európa Liga-indulással jár. A Plzen-Milan mérkőzésen Vad II István lesz a játékvezető. Csak hogy itt is legyen magyar a képben…

Bajnokok Ligája – keddi program
E csoport:
Chelsea – Valencia (TV2)
Genk – Leverkusen
F csoport:
Olympiakosz – Arsenal (DigiSport Plus)
Dortmund – Marseille (DigiSport)
G csoport:
APOEL – Sahtar Donyeck
Porto – Zenit
H csoport:
Barcelona – BATE Boriszov
Viktoria Plzen – Milan
Minden találkozó 20 óra 45 perckor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik