Foci

Nincs feketelista a bundázókról

Az MLSZ közleményben cáfolta, hogy egy 200 főt tartalmazó listát csatolt volna a fogadási csalás miatt 2009-ben tett feljelentéshez.

A sajtóban napvilágot látott és egyre erősödő tévhitet megcáfolandó a Magyar Labdarúgó Szövetség Jogi- és Sajtó Irodája az alábbiakról tájékozatja a közvéleményt, amelyet változtatás nélkül adunk közre.

“A fogadási csalások és a mérkőzések illegális befolyásolása ügyében 2009-ben az MLSZ által tett feljelentésben nem szerepel semmilyen “200 fős lista”, amely a “bundázó” játékosokról, sportszakemberekről szól, ilyen lista a feljelentésnek nem része.

A feljelentés tartalma és esetleges mellékletei a szerteágazó nyomozás részét képezik, így arról a továbbiakban sem kívánunk részleteket közölni.

Megjegyzendő, hogy a feljelentés az eljáró hatóságokat csupán annyiban köti, hogy megállapítható-e valamely bűncselekmény egyszerű gyanúja.

A személyre szóló megalapozott gyanú közléséhez a nyomozóhatóságok adatszerző tevékenysége szükségeltetik, amelyhez az MLSZ továbbra is minden segítséget megad, azonban szövetségünk a nyomozás kimenetelét nem kívánja negatívan befolyásolni.

Az MLSZ elkötelezett a tiszta labdarúgás ügye mellett, és abban érdekelt, hogy minél hamarabb megtörténjen a valódi elkövetők jogerős felelősségre vonása.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik