Foci

Messi, Xavi, C. Ronaldo – kié lesz az Aranylabda?

A címvédő argentin Lionel Messi, valamint a portugál Cristiano Ronaldo és a spanyol Xavi maradt versenyben a FIFA-Aranylabda megnyerésére.

A szűkített listát Jérome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára hozta nyilvánosságra hétfőn Párizsban.

Lionel Messi, a legnagyobb esélyes már 2009-ben és 2010-ben is kiérdemelte az elismerést, ha ezúttal is őt találnál az év legjobbjának, aki Michel Platini óta az első labdarúgó lenne, aki három egymást követő évben is megkapta a FIFA-Aranylabdát. Cristiano Ronaldo 2008 után másodszor lehet díjazott, míg Xavi 2009-ben és 2010-ben is a legjobb háromban végzett.

A FIFA-Aranylabdára a tagországok válogatottjainak szövetségi-, illetve csapatkapitányai, valamint az erre kijelölt újságírók szavazhatnak. A győztest január 9-én, a FIFA zürichi gáláján nevezik meg.

Az edző közt a barcát irányító Pep Guardiola, a Manchester United menedzsere Sir Alex Ferguson, vagy a Real Madridot gardírozó José Mourinho lehet a befutó. A Puskás-díjat Messi, Wayne Rooney vagy Neymar fogja kapni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik