Foci

A Corinthians bajnoki címmel adózott Sócrates emlékének

A Corinthians nyerte a brazil labdarúgó-bajnokságot, s a klub a vasárnap elhunyt volt legendás játékosa, Sócrates emlékének ajánlotta története ötödik sikerét.

A Sao Pauló-i csapatnak a zárófordulóban már egy döntetlen is elég volt a Palmeiras ellen. Ezt sikerült is elérnie, miután a találkozón – amely több kiállítást is hozott, s a végén a játékosok is összeverekedtek – nem született gól. A Corinthians így 71 ponttal zárt, két ponttal megelőzve üldözőjét, a Vasco da Gamát.

Sócrates hat évig volt a Corinthians játékosa, 297 mérkőzésen 172 gólt szerzett az együttes színeiben. A 63-szoros válogatott futballista vasárnap, 57 éves korában hunyt el egy bélgyulladásból kialakult fertőzés következtében.

Nagy volt az öröm a Palmeiras elleni meccs után:

Mindeközben Argentínában és Uruguayban is bajnokot avattak, az előbbiben a Boca Juniors, utóbbiban a Nacional lett a végső befutó. A Boca vasárnap 3-0-ra verte a Banfieldet, így két fordulóval a zárás előtt bebiztosította bajnoki címét, s immár 27 mérkőzés óta veretlen. A Buenos Aires-i együttes legutóbb 2008-ban diadalmaskodott, s most története 24. aranyérmét nyerte meg.

Uruguayban a Nacional a Liverpool 1-0-s legyőzésével végzett az élen az Aperturában, s a szezon második felének – a Clausurának, azaz a zárószakasznak a végén – az akkori aranyérmessel találkozik majd az összetett bajnoki címért. A korábban a Nacionalt is erősítő argentin Marcelo Gallardo, az együttes jelenlegi trénere remekül kezdte edzői karrierjét, ugyanis rögtön első idényében bajnoki címet ünnepelhetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik