Foci

Otthon bukott az Everton

A Stoke City a Goodison Parkban verte 1-0-ra az Evertont az angol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának vasárnapi összecsapásán.

A mérkőzés a nemrégiben elhunyt Gary Speed emlékére gyászszünettel kezdődött, melyen a walesi játékos és szakember korábbi liverpooli csapattársai is résztvettek.

David Moyes és az Everton két győztes meccsel a háta mögött, és sérülésből felépülő alapembereivel a padon (Neville, Distin, Rodwell, de csak utóbbi állt be csereként), bizakodhatott a csütörtökön még az EL-ben ikszelő Stoke elleni jó teljesítményben.

Jobban is kezdtek a kékek, de komolyabb helyzetig nem jutottak, ellenben a Stoke, Robert Huth révén a tizenötödik percben vezetést szerzett. A jobb oldalról érkező vendég szögletet Bilyaletdinov röviden szabadította fel, Dean Whitehead tizenhat méterről azonnal tüzelt. Erős, lapos lövésébe Huth piszkált bele a kapu előtt, így Howardnak esélye sem volt védeni a bal felsőbe vágódó labdát.

Ezután beleerősítettek a hazaiak, de mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani az első félidő hajrájában.

A második játékrészre ötlettelenné és görcsössé váló Everton próbálkozásait pedig már könnyedén hárította a piros-fehérek védelme, így a vége 0-1. Huth idei első gólja három pontot ért a Stoke-nak, mely jelenleg nyolcadik a tabellán. Az Everton maradt a tizedik.

A német védő győztes találata:


E-S footyroom.com by footyroom

Eredmény – Premier League, 14. forduló
Everton – Stoke 0-1 (0-1)
Gólszerző: Huth (15.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik