Foci

Nyert a Schalke és a Hamburg

Az egyre jobb formába lendülő Hamburg és a sereghajtót legyűrő Schalke is otthon tartotta a három pontot a Bundesliga 15. fordulójában.

Két mérkőzés maradt a német labdarúgó-bajnokság vasárnapi játéknapra. Előbb a Hamburg fogadta az Imtech Arenában a Nürnberget.

A jó iramú, változatos meccset a vendégek kezdték jobban, három nagy helyzetet is elpuskáltak az első húsz percben. Mégis a hazaiak szereztek vezetést Paolo Guerrero révén.

Drobny kapus előbb hárított a huszonharmadik percben, majd egyből ellentámadást indított. Előrevágott labdájáért nagyot küzdött a perui csatár, végül öt méterről passzolt a hosszú sarokba, 1-0.

A második játékrészben is próbálkoztak a nürnbergiek, főleg Pekhart volt aktív, két kapufát is jegyzett a találkozón, mely az ötvennyolcadik percben dőlt el. Töre ugratta ki pazar labdával Marcell Jansent, a hátvéd pedig magabiztosan lőtte ki a hosszú sarkot, 2-0.

A sokáig kieső helyen tartózkodó Hamburg már tizenegyedik a tabellán.

Így nyert a Hamburg:

A másik vasárnapi összecsapáson a Schalke érvényesítette a papírformát, és 3-1-re verte a ligautolsó Augsburgot, így a királykékek visszavették a negyedik helyet a táblázaton.

A gelsenkircheni négy gól:

Eredmény – Bundesliga, 15. forduló
Hamburger SV – Nürnberg 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Guerrero (23.), Jansen (62.)
Schalke 04 – Augsburg 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Huntelaar (15.), Fuchs (65.), Raúl (84.) illetve Mölders (47.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik