Foci

Fletcher duplájával fordított a Wolverhampton

A Wanderers fordulatos meccsen verte 2-1-re a Sunderlandet az angol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának vasárnapi összecsapásán.

A két, kiesés elől menekülő csapat mostanság nincs túl jó formában. A vendég Sunderlandnél meg is elégelték Steve Bruce munkáját, szerdán köszönték meg a szakember eddigi erőfeszítéseit. A “fekete macskák” új vezetőedzője, Martin O’Neill azonban egyelőre csak a lelátón foglalt helyet, hiszen hivatalosan csak hétfőn veszi át a csapat irányítását.

Az első félidő meglehetősen unalmas és eseménytelen volt, alig akadt veszélyes helyzet a kapuk előtt, a második játékrész viszont kárpótolt mindenért.

Az ötvenkettedik percben hazai szöglet után indított gyönyörű kontrát a Sunderland. Bendtner pazar sarkazással dobta ki a bal szélre a labdát Sessegnonnak, aki jó ütemben gurított Kieron Richardson elé. Az exmanchesteri középpályás pedig füttából lőtte a rövidbe a vendégek vezető gólját. Hennessey kapus benne volt a találatban, túl hamar indult el a hosszú sarok irányába. 0-1.

Rá húsz percre eldönthette volna a derbit a Sunderland. Larsson tört be a tizenhatoson belülre, műesését a játékvezető megette. Büntető. A labda mögé a sértett állt oda, de lapos, gyenge lövését könnyedén fogta Hennessey. Sőt, 25 másodperccel(!) később már az egyenlítést ünnepelhették a narancs-feketék.

A gyors ellentámadás végén Steven Fletcher fejjel vette be Westwood kapuját, Jarvis bal oldali beívelését követően, 1-1. A fordításhoz újabb tíz percre sem volt szükség: megint Fletcher volt eredményes (ez már idei hetedik gólja a bajnokságban). Pazar, ballábas bombáját O’Hara kezezés gyanús lekészítése előzte meg, de Phil Dowd szerint szabályos volt, 2-1.

A Wolves a győzelemmel előrelépett a tabella tizenötödik helyére, a Sunderland öt meccse nyeretlen, tizenhetedik, már csak egy pontra a kieső zónától.

Eredmény – Premier League, 14. forduló
Wolverhampton – Sunderland 2-1 (0-0)
Gólszerző: Fletcher (73., 81.) illetve Richardson (52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik