Foci

Újabb meglepetés: az MTK kiejtette a PMFC-t

A Ferencváros kiesése után megszületett a nap másik meglepetése a Magyar Kupában, az MTK idegenben harcolta ki a továbbjutást.

Újabb váratlan eredmény született a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőinek visszavágóin. A Ferencváros kiesett a Békéscsabával szemben, a késő délutáni találkozón pedig hazai pályán bukott el a PMFC is.

Az első mérkőzésen Regedei büntetőjével 1-0 arányban győzni tudott a Pécs a Hungária körúton, most viszont nem találta a fővárosiak ellenszerét. Az MTK 9 ponttal vezeti az NB II. Nyugati csoportját, most megmutatta, hogy lassan valóban élvonalbeli teljesítményre képes – újra.

Az újoncként a bajnokságban remeklő Pécs beragadt a meccs elején, ugyanis a 12. percig csak az MTK-nak volt helyzete – írja a pmfc.hu oldal. Akkor aztán Regedei vállalkozott lövésre, de Groppioni védeni tudott.

A 16. percben megszerezte a vezetést az MTK, Németh Krisztián adta a 16-os vonalánál Vadnainak a labdát, aki 15 méterről a kapuba lőtt (0-1). Nagyon lüktető volt a játék, Dibusznak többször kellett bravúrral hárítania, de a 30. percben a játékvezetőnek adtak hálát a hazai drukkerek, amiért nem adott 11-est Németh fellökéséért.

A második félidőben sebességet váltott a Pécs, de ez sem vezetett eredményre. Wolfe a 67. percben középre passzolt, Németh Krisztiánt senki sem zavarta, így kilőtte a pécsi kaput (0-2). Kaputt…

A 88. percben Vukmir Frőlichhel szemben szabálytalankodott, a büntetőt Nagy Olivér értékesítette (1-2). Ennek ellenére az MTK idegenben lőtt több góllal továbblépett!

Az Újpest a 2-1-es Kaposvár II elleni idegenbeli vereség után 2-0-ra győzött az NB III.-as csapat ellen, így nem esett szégyenbe, továbbment a legjobb nyolc közé.

A Győr, a Videoton, a Debrecen, a Kaposvár, a Baja már korábban továbblépett.

Eredmények – labdarúgó Magyar Kupa, nyolcaddöntők
Pécsi MFC – MTK Hungária 1-2 (0-1)
gólszerzők: Vadnai (16.), Németh Krisztián
Újpest – Kaposvár II 2-0 (1-0)
gólszerzők: Remili, Rajczi (11-esből)
A negyeddöntő párosítása:
Kaposvár – Debrecen
Baja – Újpest
Békéscsaba – MTK
Videoton – Győr

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik