Foci

A Spurs hármat, az Arsenal négyet, a City ötöt vágott

Imponáló játékkal nyerte soros bajnokiját az Arsenal és a Manchester City szombati Premier League-mérkőzését.

Az Arsenal 16, a Wigan 7 alkalommal lőtt kapura kettejük szombati mérkőzésén. Ez még önmagában nem jelenti azt, hogy a londoniaknak kellett megnyerniük a találkozót, ám a kiesőjelölt Wigan rosszul célzott ezen a 90 percen, az Arsenal viszont kegyetlenül pontosan.

Arteta a 28. percben remek lövéssel szerezte meg a vezetést, egy perccel később pedig egy szöglet után már ott is volt a második vendéggól, Vermaalen fejelt a Wigan kapujába.

A 61. percben Gervinho egy kipattanó labdát emelt a kapuba, a slusszpoén pedig ezúttal is a holland Robin van Persié volt, aki ezen a mérkőzésen rendkívül önzetlen volt. Ezzel együtt ő is betalált, ez volt szezonbeli 32. gólja.

Mindeközben Manchesterben a City alázta soros ellenfelét, a Norwichot. Az öt gólból ezúttal is kivette részét Balotelli, de betalált Nasri, Agüero, Yaya Touré és Johnson is.

A Blackburn – pontosabban Yakubu – is négy gólt szerzett az Arsenalhoz hasonóan a Swansea ellen, míg a Tottenham 3-0-ra verte a Boltont. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Spurs 70 percig emberlőnyben játszott, mert Cahillt a 18. percben kiállították. A Tottenham ezzel a győzelemmel feljött átmenetlieg a második helyre!

A Queens Park Rangers sokáig vezetett a West Bromwich ellen, de végül a 81. percben egyenlített a birminghami csapat. A londoniaknál a 74. percben állt be Buzsáky Ákos Bothroyd helyére.

Eredmények, Premier League, 14. forduló
Wigan – Arsenal 0-4
gólszerzők: Arteta (28.), Vermaalen (29.), Gervinho (61.), van Persie (81.)
Manchester City – Norwich City 5-1
gólszerzők: Agüero (32.), Nasri (51.), Touré (68.), Balotelli (88.), Johnson (90.), illetve Morison (81.)
Queens Park Rangers – West Bromvic Albion 1-1
gólszerzők: Helguson (20.), illetve Long (81.)
Tottenham Hotspurs – Bolton Wanderers 3-0
gólszerzők: Bale (9.),
Blackburn – Swansea 4-2
gólszerzők: Yakubu (20., 45., 57., 82., a negyediket 11-esből), illetve Lita (35.), Moore (66.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik