Foci

Veretlenségével Európa élvonalában a Debrecen

Nagy sorozatot tudhat magáénak a Debrecen labdarúgócsapata az őszi szezon után, és Európában is megsüvegelendő eddigi veretlenségük.

A magyar labdarúgó-bajnokság listavezetője 17 forduló alatt egyszer sem kapott ki. Hasonló bravúrt november végéig még tucatnyi európai klub hajtott végre az bajnokságokban, köztük a Juventus és a Manchester City is, hosszabb sorozatot azonban csak a Dinamo Kijev tudhat magáénak – írja a klub hivatalos weboldala.

A Debrecen korábban a legjobb nyitányt a 2005-2006-os szezonban produkálta, akkor 15 találkozón keresztül őrizte meg a veretlenségét, a tavaszi nyitányon viszont rögtön alulmaradt a ZTE-vel szemben. A debreceniek a 12 győzelmükből hatot egygólos különbséggel arattak, és ötször játszottak döntetlent.

A legközelebb a vereséghez alighanem a tizedik fordulóban álltak, amikor Kaposváron csak a 91. percben egyenlítettek, Adamo Coulibaly értékesített.

A debreceniek 17 meccses veretlenségi sorozata a második leghosszabb menetelés jelenleg Európában (szintén 17 meccse nem kapott ki a Seriff Tiraspol). Ukrajnában a Dinamo Kijev már 18 forduló óta nem talál legyőzőre, sőt, pontot is csak négy alkalommal veszített.

A leghosszabb veretlenségi sorozatok Európában
1. Dinamo Kijev (ukrán) 14/4/-
2. Serif Tiraspol  (moldáv) 13/4/-
3. Debreceni VSC (magyar) 12/5/-
4. Vardar Skopje (macedón) 12/4/-
5. Manchester City (angol) 11/2/-
6. Hibernians(skót)  9/4/-
7. Grevenmacher (luxemburgi) 8/5/-
8. Radnicki Kragujevac (szerb) 6/7/-
9. Juventus (olasz) 7/5/-
10. Omonia Nicosia (ciprusi) 8/3/-

Ajánlott videó

Olvasói sztorik