Foci

Platini a téli világbajnokságra voksol

Az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke szerint hiba lenne a 2022-es katari labdarúgó-vb-t nyáron rendezni.

Mint ismert, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Katarnak adta a 2022-es mundial rendezésének jogát, ez pedig mondhatni kicsapta a biztosítékot. A közvélemény elsőre azt szajkózta, hogy a FIFA eladta magát az arab milliárdosoknak, majd felkerült az a lemez, mely szerint az irtózatos melegben vétek lenne lebonyolítani a világbajnokságot.

A katariak persze állították, hogy majd hűtött stadionokban játsszák a mérkőzéseket (erre a szervezők ígéretet is tettek, az előzetes számítások szerint dollármilliárdokat emésztene fel a beruházás), de felvetődött az is, hogy télen legyen a vb. Michael Platini, az UEFA első embere az Al Jazeera-nak nyilatkozva elmondta, ő utóbbi mellé tenné le a voksát.


„Minek menjenek az emberek a júniusi hatvanfokos hőségbe? A világbajnokság megrendezésében az a legfontosabb, hogy a megfelelő időben történjen meg. Ha télen kell lebonyolítani, az sem probléma. Azt mondják, hűtött stadionok lesznek, de az emberek két-három hétre jönnének Katarba a vébé alatt, az meg nem járja, hogy a találkozókat leszámítva el sem hagyják a szállodájukat. Ezért is kell mérlegelnünk, mikor érdemes megrendezni a tornát, ami az év legfontosabb eseménye lesz”
– így Platini, aki egyébként elmondása szerint támogatta az ötletet, hogy a Perzsa-öbölben legyen a vb.

A hatvan Celsius-fok mindenesetre költői túlzás volt a galltól, ugyanis a legmagasabb nappali hőmérséklet alulról szokta súrolni az ötvenet.

A kétségkívül lenyűgöző katari pályázat:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik