Foci

Ferencváros-River Plate meccs lesz Amerikában

Februárban a Ferencváros és a Vasas labdarúgócsapata is rangos nemzetközi tornán vesz részt az Egyesült Államokban.

A Detroit melletti Pontiacban a 80 ezer néző befogadására képes Silverdome stadionban lép majd pályára a Ferencváros és a Vasas futballcsapata jövő év elején, hiszen az argentin River Plate és a mexikói UNAM Pumas mellett mindkét magyar együttes meghívást kapott a februári nemzetközi tornára.

Mindez az eseményt szervező AmeriSoccer USA közleményéből derül ki, akik egyben már a pontos programot is nyilvánosságra hozták. Eszerint a részvevő csapatokat február 2-án várják a helyszínre, egy nappal később pedig bemutató edzések lesznek a stadionban.

Február 4-én a Vasas a hétszeres mexikói bajnok, legutóbb 2011-ben a Clausurát megnyerő UNAM Pumas csapatával mérkőzik majd, a Ferencvárosra pedig az argentin bajnoki címet 33 alkalommal elhódító, jelenleg viszont csak másodosztályú River Plate vár.

Február 6-án a két győztes és a két vesztes játszik majd egymás ellen, így alakul ki a torna végeredménye.

“Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ilyen világszínvonalú tornán játszanak majd itt a csapatok. A futball szenvedélyes rajongójaként biztos vagyok benne, hogy sok michigani szurkoló lesz majd kíváncsi a meccsekre, már több klubtól és helyi iskolától mutatkozott érdeklődés” – nyilatkozta Pius Oleh, az AmeriSoccer elnöke.

A Silverdome stadionban a 1994-es foci-vb során négy csoportmeccset rendeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik