Foci

Szabics csapata elvérzett az Európa Ligában

Az Európa Liga csütörtököi játéknapján a Lokomotiv Moszkva és a Schalke is kiharcolta a továbbjutást.

A második számú európai kupasorozat csoportmérkőzéseink ötödik fordulójában a Sturm Graz a Lokomotiv Moszkva vendége volt. Nem volt könnyű helyzetben a Szabics Imrét sérülés miatt nélkülöző osztrák gárda, ugyanis mindenképpen nyernie kellett volna (legalább két góllal, avagy minimum 3-2-re) ahhoz is, hogy az utolsó fordulóra némi esélye legyen a továbbjutásra.

A Sturm az első félidőben jól tartotta magát a moszkvai hidegben, a vendéglátó pedig nem tudott mit kezdeni a grazi védőkkel. Nem úgy a második félidőben, Maicon talált be fejjel a 62. percben. Szinte azonnal egyenlítettek a vendégek, a csereként beálló Florian Kainz egalizált, ám kisvártatva újra a hazaiaknál volt az előny, Szicsev értékesítette a Dudic lerántása miatt befújt büntetőt.

A folytatásban ugyan itt is, ott is akadtak még lehetőségek, a 3-1-es végeredményt a középpályás Glusakov állította be. A Lokomotiv Moszkva így ott lesz az Európa Liga kieséses szakaszában és akár csoportelsőként is végezhet.

Az L csoport másik mérkőzésén a Juhász Rolanddal felálló Anderlecht egy első félidei adok-kapokból jött ki győztesen az AEK Athén vendégeként és nagyot lépett afelé, hogy a hatodik fordulóban a kvartett első helyét is megkaparintsa hazai pályán a Lokomotiv Moszkva ellen – a brüsszeliek 2-0-ra nyertek Oroszországban az odavágón. Juhászék egyébként eddig százszázalékosak az EL-ben.

A J jelű négyesben az égiek a Schalkéval voltak: a gelsenkircheni gárda ugyan megszenvedett a hazai pályán játszó Steaua Bukaresttel, a németek így is három ponttal gazdagodtak Romániában, az eddig nyeretlen AEK Larnaca ugyanakkor legyőzte a Maccabi Haifát. A ciprusi gárda ezzel akár még tovább is juthat az utolsó körben, a német együttes pedig már biztosan megnyeri a csoportot.

A K jelű kvartettben a Twente egy hajrában szerzett találattal tudta legyőzni a Fulhamet, a hollandok így biztosan megnyerik a négyes küzdelmeit. A Wisla Krakow mindeközben az Odense vendégeként tudott nyerni, így az utolsó körben akár a második helyre is odaérhet. A dán együttesnek befellegzett, a szurkolók már csak a szép búcsúban bízhatnak – amire a továbbjutásért küzdő Fulham otthonában kevés sansz lesz.

Eredmények – Európa Liga, 5. forduló
L csoport:
AEK Athén (görög)-Anderlecht (belga) 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Szialmasz (19.), illetve Gillett (4., 36.)
Lokomotiv Moszkva (orosz)-Sturm Graz (osztrák) 3-1 (0-0)
Gólszerzők:
Maicon (62.), Szicsev (72., 11-esből), Glusakov (89.), illetve Kainz (64.)

Az állás:

1. (és továbbjutott) Anderlecht 15 pont, 2. (és továbbjutott) Lokomotiv Moszkva 12, 3. Sturm Graz 3, 4. AEK Athén 0

J csoport:
AEK Larnaca (ciprusi)-Maccabi Haifa (izraeli) 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Gonzalo Garcia (14.), Pintado (51.), illetve Buljat (75.)

FC Schalke 04 (német)-Steaua Bucuresti (román) 2-1 (1-1)
Gólszerzők:

Papadopulosz (25.), Raúl (57.), illetve Rusescu (33.)

Az állás:

1. (és továbbjutott) Schalke 11 pont, 2. Maccabi Haifa 6, 3. Steaua Bucuresti 5 (6-10), 4. AEK Larnaca 5 (3-8)

K csoport:

Odense (dán)-Wisla Krakow (lengyel) 1-2 (0-2)
Gólszerzők:
Falk (51.), illetve Biton (20.), Malecki (28.)

Twente (holland)-Fulham (angol) 1-0 (0-0)
Gólszerző:

Janko (89.)

Az állás:

1. (és továbbjutott) Twente 13 pont, 2. Fulham 7, 3. Wisla Krakow 6, 4. Odense 3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik