Foci

Exalpolgármester védi Aczélt

Aczél Zoltán képviseletét a klub egyik tulajdonosa, Dr. Czeglédy Csaba volt MSZP-s alpolgármester látja el.

Mint tegnap este megírtuk, a Videoton-Haladás (1-0) Magyar Kupa nyolcaddöntő első mérkőzését követően rendőrautóban, bilincsbe verve vitték el Aczél Zoltánt, a Haladás FC vezetőedzőjét. A megdöbbentő rendőri akció feltehetően a két hete történt letartóztatások következménye, és Aczél előállítása még a 2009-2010-es siófoki munkásságával lehet kapcsolatos.

Aczél Zoltán alig két hete a siófoki S. László vallomását követően megkeresésünkre így reagált: “A magyar futballban dolgozók akkor hajlamosak voltak bukott edzőnek beállítani, mondván, egy szezon alatt két együttest ejtettem ki, de ez nem igaz, ugyanis a REAC nem velem búcsúzott az NBI.-től. Rákospalotán 27 hónapig voltam edző, ezen időszakra is szívesen emlékezem. A fővárosiak hat fordulóval a vége előtt már búcsúztak az élvonaltól, a Siófokkal az utolsó két fordulóban pecsételődött meg a sorsunk. Főleg a Kaposvár elleni, nagyarányú, hazai vereség fájt, megyei rangadó volt, amire külön készültünk.”

Aczél Zoltán jogi képviseletét Dr. Czeglédy Csaba látja el, aki a tavaly szeptemberben Szombathelyen kirobbant úgynevezett tízszázalékos ügyben vált országosan ismertté. (Az ügyészség nyomozást rendelt el, miután kiderült: egy szombathelyi építési vállalkozónak a kedvező döntésért cserébe az elnyert munka után tíz százalékot kell visszaadnia a Fidesz két helyi önkormányzati képviselőjének. A fideszesek lejárató kampánynak nevezték a történteket.)

Dr. Czeglédy az előző ciklusban Szombathely alpolgármestere volt. Mivel a város sportjáért is ő felelt, régóta rajta tartja a szemét a Haladáson. Információnk szerint azonban pár éve praktizál, kamarai tag, így elég nagy bátorság tőle, hogy egy ilyen szövevényes ügyben elvállalta Aczél Zoltán képviseletét.

Igaz, ha figyelembe vesszük, hogy jelenlegi státuszát tekintve önkormányzati képviselőként és a Humán Operátor nevű cég tulajdonosaként pár százalékban tulajdonosa a Haladást működtető kft.-nek, akkor ki más képviselhetné az edzőt, ha nem ő?

A szombathelyi klub honlapján azonnal szavazás indult: Ön szerint érintett a bundabotrányban Aczél Zoltán – címmel. A szurkolók megosztottak. A jelenlegi állás: 548 Igen, 549 Nem.

120 órás őrizetbe vételről lehet szó
A nyugat.hu portál csütörtök délelőtt megszólaltatta Dr. Czeglédy Csabát, aki elmondta, egyelőre nem tudja, hogy mivel gyanúsítják Aczél Zoltánt.
Hozzátette, elvileg 120 órás őrizetbe vételről van szó az edző esetében, amit kiemelt jelentőségű ügyeknél szoktak alkalmazni, és csak utána dönthetnek az előzetesről.
(Forrás: nyugat.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik