Foci

Fagyos-dacos Hali-edzés

Miközben őrizetben lévő edzőjüket kihallgatták, a Haladás edzésén a vezetők felidézték a szerda esti döbbenetet.

Csütörtökön délelőtt a Haladás-játékosok tréningje meglehetősen búskomor hangulatban telt, ami érthető is azok után, hogy a szombathelyiek vezetőedzőjét, Aczél Zoltánt szerda este Videoton elleni Magyar Kupa-meccs után bilincsben vitték el a Sóstói Stadionból.

Székely Tibor másodedző, egyben Aczél Zoltán barátja még nem tért napirendre az eljárás módja fölött.

“Másképp is megoldhatták volna az őrizetbe vételét, nem a nagy nyilvánosság és a saját játékosai előtt kellett volna bilincsbe verniük a nyomozóknak.

A játékosok körében amolyan csakazértis hangulat uralkodott el, szombaton Zoliért is fociznak a Videoton ellen. Semmi változás nem lesz az edzésprogramban, hiszen március 3-ig kidolgozott edzéstervünk van. Vannak gondjaink, sérülteink, de szombaton szeretnénk megverni és elbúcsúztatni a Videotont a kupából – ezzel a sikerrel is üzenni akarunk edzőnknek, hogy visszavárjuk!” – mondta a tréner.

A Vas Népe cikke szerint a szerda esti Videoton-Haladás meccs előtt két rendőr beszélgetése utólag nyert értelmet:  “A mérkőzés után?” – jött a kérdés. Mire a válasz: “Igen, a mérkőzés után”…

“Baj van!”

Illés Béláékkal ültem a VIP-páholyban, a meccs lefújása után Vörös Csaba technikai vezető telefonált, hogy menjek gyorsan, mert baj van, és a hangján éreztem, hogy valóban nagy baj lehet” – idézte fel az eseményeket Tóth Miklós, a Haladás Sopron Bank ügyvezetője, akinek egy civil ruhás ügyész megmutatta a megbízólevelét és közölte, hogy elviszik Aczél Zoltánt, de az őrizetbe vételnek nincs köze a Videoton-Haladás meccshez.

“Zoli mégtelefonálhatott a stadionból, a feleségét hívta fel. Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, így a tulajdonosok nevében is mondhatom, hogy kiállunk Zoli mellett.

Ma az öltözőben pedig elmondtam a játékosoknak, hogy profik, koncentráljanak a munkájukra, végezzék becsülettel a tréningeket, szombaton pedig verjük ki a kupából a Videotont, hiszen jó pozícióból indulunk a viszavágón” – zárta mondandóját az ügyvezető.

Aczél Zoltán kihallgatása a kora délutáni órákban fejeződik be, utána a hatóság sajtóközleményt ad ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik