Foci

Sovány Vidi-siker és Fradi-iksz Csabán a kupában

Szoros eredményeket hozott a Magyar Kupa 5. fordulójának első köre. A Videoton 1-0-ra verte a Haladást, a DVTK nem bírt a Győrrel.

Nem tudott előnyt szerezni az NB II.-es Békéscsaba otthonában a Ferencváros labdarúgócsapata, így még meg kell szenvednie az esetleges továbbjutásért a negyeddöntőbe.

5000 szurkoló gondolta úgy, hogy kimegy a Kórház utcai stadionba, ahol nagy volt a rendőri készültség is. A Fradi legutóbb 2009 márciusában járt a városban, akkor a zöldek is még NB II.-esek voltak, 1-0-ra győztek is. A beol.hu tudósítása szerint az első félidőben a Fradi birtokolta többet a labdát, a csabaiak kontrákra építettek.

A fordulás után a Békéscsabából a bajnokságban is jeleskedő Leucuta próbált többször is gólt szerezni,de sem neki, sem Abdinak nem sikerült betalálni nagy helyzetben. Maradt a 0-0, a visszavágón gólt kell lőnie a lila-fehéreknek, ha ki akarják verni esélyesebb ellenfelüket.

A Videoton 1-0-ra győzött a szombathelyi csapat ellen úgy, hogy Guzmics Richárdot az 55. percben kiállították. Az egész meccsen a Vidi dominált, a vendégek a 30. percben próbálkoztak először egy távoli lövéssel, igaz, a 33. percben Tóth Péter a kapufára fejelte a játékszert.

A 39. percben Brachi lőtt a lécre, a szünet után pedig tíz perccel a kezdés után nehéz helyzetbe hozta magát a Haladás. Guzmics megrúgta Nikolicsot, a játékvezető felmutatta neki a piros lapot.

A folytatásban jól védekezett a Haladás, szervezett játékot mutattak be, így hiába nyomott a Videoton, újabb gólt már nem sikerült szereznie. Izgalmas lesz a visszavágó.

A Diósgyőr ugyan megszerezte a vezetést a Győr ellen a 34. percben, de két perccel később egyenlített a Győr, és ez is maradt a végeredmény.

A hazaiak kapuját egyébként Rakaczki védte (Rados sérülten játszott a Fradi elleni vereség alkalmával, és benne is volt legalább egy gólban), és bravúrokat is bemutatott a boon.hu tudósítása szerint. Amíg az első 45 percben a hazaiak, a fordulás után a vendégek voltak veszélyesebbek, legalábbis Völgyi az 57. percben kapufát lőtt.

A visszavágókat szombaton rendezik.

A többi mérkőzésen: Kaposvár II-Újpest 2-1, Putnok-Kaposvár 1-1, Baja-Kozármisleny 2-0, Kecskemét-Debrecen 1-2, MTK-Pécs 0-1.

Eredmények – Magyar Kupa, 5. forduló
Békéscsaba – Ferencváros 0-0
Videoton – Haladás 1-0 (1-0)
gólszerző: Vasziljevic (22.)
piros lap: Guzmics (55.)
Diósgyőr – Győri ETO FC 1-1 (1-1)
gólszerző: Lippai (34.), illetve Ahjupera (36.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik