Foci

Kecskeméten szerzett előnyt a Loki

A Debrecen 2-0-s félidő után 2-1-re győzött a KTE otthonában a labdarúgó Magyar Kupa 5. fordulójában. A Pécs az MTK-t verte.

A Magyar Kupa címvédőjeként fogadta a bajnokságban listavezető Debrecent a Kecskemét. És jól el is aludt a találkozó elején, mert a 3. percben Yannick eltalálta a kapufát Bori botladozása után.

Kettő perccel később pedig már vezetett is a Loki: Selim lőtt kapura, Németh maga elé bokszolta a labdát, Coulibaly ott termett, és először a védőbe, majd az üres kapuba passzolt (0-1).

A 20. percben Litsingi visszaadta a labdát Korhutnak, aki Gyagyával szemben meg se kellett, hogy csinálja a cselt, a védő lába a földbe gyökerezett, így a Debrecen játékosának nem volt nehéz dolga kilőni Németh kapuját (0-2).

Próbálkozott a KTE a két bekapott gól után, lesgólokig is jutott, de semmi nem sikerült a lila-fehéreknek.

A 41. percben Lencse húzta meg a bal oldalon, megcsinálta szokásos cselét, majd kapura lőtt, Novakovic védeni tudott. Húsz másodperccel később Litsingi adott középre, Novakovic kiütötte a lasztit, amely pont Lencse elé került, aki 5 méterről az üres kapu helyett a régi kecskeméti öltöző falának rúgta a labdát.

Fordulás után is a hazaiak veszélyeztettek, Litsingi 6 méterről fejelt mellé az 52. percben. Három perccel később Bori szépített, mesterien tekert 20 méterről a kapu jobb oldalába szabadrúgásból (1-2). A 68. percben Lencse négy védőt is megverte, középre adott, de Gyurcsó nagyon eltörte a labdát. Egy perccel később Lencse maga vállalkozott, Novakovic volt a helyén.

Később Lencse és Litsingi próbálkozott, a Debrecen semmilyen veszélyt nem jelentett a második félidőben a hazai kapura, láthatóan visszahúzódtak és a kontrákra játszottak.

Gól azonban már nem született, a kiesés szélére került a kupa címvédője.

Az MTK robog az élvonal felé, nagy fölénnyel vezeti az NB II. Nyugati csoportját, a kupában viszont nehéz helyzetbe került. Az NB I. újonca, a Pécs ugyanis 1-0-ra nyert a Hungária körúton a nyolcaddöntő első találkozóján.

Az első félidőben a hazaiak veszélyeztettek többet, legalábbis a PMFC tudósítása szerint. Fordulás után is így maradt ez, Dibusznak többször is bravúrral kellett hárítania, Németh Krisztiánnak nem volt szerencséje három ziccerhelyzetben sem

Aztán a 67. percben büntetőhöz jutott a Pécs, miután Szekeres kezezett a 16-oson belül. A 11-est Regedei értékesítette. A folytatásban is rohamozott a kék-fehér együttes, de nem sikerült gólt elérnie.

Eredmény – Magyar Kupa, 5. forduló
Kecskeméti TE – DVSC-TEVA 1-2 (0-2)
gólszerzők: Bori (56.), illetve Coulibaly (6.), Korhut (20.)
MTK Hungária – Pécsi MFC 0-1 (0-0)
gólszerző: Regedei (67., 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik