Foci

Őrizetben Aczél Zoltán, a Haladás vezetőedzője

Bilincsben vitték el Aczél Zoltánt, a Haladás vezetőedzőjét csapata Videoton elleni Magyar Kupa mérkőzését követően. A bundabotránnyal kapcsolatban hallgatják meg.


Fotó: MTI / Illyés Tibor

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy “a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyben szerdán történtek nyomozati lépések.

Ennek keretében Székesfehérváron a Magyar Kupa-mérkőzést követően történt előállítás, amelynek ugyanakkor nincs köze a találkozóhoz és a két résztvevő csapathoz. Nevet ugyanakkor nem említett. A távirati iroda helyszínen tartózkodó munkatársai szerint Aczél Zoltánt, a Haladás vezetőedzőjét állították elő.

Hozzátette, csak csütörtökön áll módjában bővebb tájékoztatást adni az előállítással kapcsolatban.

Aczélt a nyugat.hu szerint a helyszínen hallgatták ki, és senkit nem engedtek a közelébe. A Haladás játékosai csendben szálltak fel a buszra, és semmit sem értettek a történtekből. A nyugat.hu rendőrségi forrásból úgy értesült, Sütő László szabadlábra helyezésének volt az ára az, hogy vallomást tegyen Aczél Zoltánra – írja a haladasfc.nyugat.hu oldal.

A siófoki idők miatt történt az előállítás?
Aczél Zoltán a 2008-2009-es szezonban a Siófok vezetőedzője volt (a szezon feléig a REAC alkalmazottja volt, a rákospalotaiak is búcsúztak az év végén az NB I.-től), a csapat kiesett az első osztályból.
Abban az együttesben szerepelt Andruskó Attila, H. Gábor és Sütő László, őket nemrég vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy több mérkőzést is manipuláltak. Sütő László jéátékjogát a Magyar Labdarúgó Szövetség éppen a hét elején vonta vissza.
A szakember egyébként 2008-ban Erwin Koeman, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának egyik pályaedzője volt, 2009-ben a Diósgyőr, majd a Szigetszentmiklós edzője lett. 2010 októberében lett a Haladás trénere.


FRISSÍTÉS:
Aczél Zoltánt bilincsbe verve ültették be egy rendőr autóba, szirénázva indultak el a stadionból. A nyugat.hu-nak a Nemzeti Nyomozóiroda sajtószóvivője azt mondta, Aczélt Budapestre szállítják, méghozzá azért, mert bűncselekmény alapos gyanúja merült fel ellene.

A szakember jogi képviseletét dr. Czeglédy Csaba látja majd el, aki a nyugat.hu-nak elmondta, Aczél gyanúsítotti meghallgatása csütörtökön reggel kilenckor lesz, melyen természetesen ő is részt vesz.

Az oldal megszólaltatta Székely Tibort, Aczél legjobb barátját, egyben pályaedzőjét, aki elmondta, biztosan állíthatja, Aczél ártatlan a bundabotránnyal kapcsolatban és tisztázza majd magát az esetleges vádak alól.

A Haladás Sopron Bank nyilatkozat stopot rendelt el, a játékosok a sajtónak sem nyilatkozhatnak.

A szerdai Magyar Kupa-meccset egyébként Vasiljevic góljával a Videoton 1-0 arányban nyerte meg. A visszavágót szombaton rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik