Foci

Nem lehet legyőzni a Juventust

A hazai Napoli hiába vezetett kétszer is két góllal, a bajnokságban eddig hibátlan Juventus 3-3-ra mentette a mérkőzést.

Elhalasztott mérkőzést pótoltak a felek, a tizenegyedik fordulóban az áradás és viharos időjárás miatt törölték a Juventus nápolyi vendégjátékát november elején.

A sípcsontsérüléssel bajlódó Edinson Cavani nélkül fogadta a Napoli a Juventust, ám mivel a listavezető elég álmosan kezdett, így az uruguayi távolmaradása igazából fel sem tűnt senkinek. A 14. percben aztán Andrea Pirlo követett el egy teljesen felesleges szabálytalanságot Ezequiel Lavezzin a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt.

Marek Hamsik állt a labda mögé, a szlovák támadó pedig értékesítette a tizenegyest, ám miközben gólöröm gyanánt kiment a játékoskijárón (!), addig a spori visszafújta pontrúgást, ugyanis a csapattársak beléptek a tizenhatoson belülre. Hamsik a duplázást csúnyán fölédurrantotta. A szlovák aztán kisvártatva már betalált egy szabadrúgást követően, ám erősen lesgyanús helyzetet követően tudott Gianluigi Buffon kapujába fejelni (1-0).

A Juve továbbra is enerváltan focizott, majd a félidő hajrájában újabb érdekes gólt kapott, amikor a felszabadítani igyekvő Pirlo labdája egy nápolyi játékosról Goran Pandev elé pattant, aki ki is használta a kínálkozó lehetőséget (2-0). Egy igazi olasz rangadó hangulatában telt az első negyvenöt perc egyébként, még a szünet előtt Hamsik lökte fel Stephan Lichsteinert, majd a földön fekve még meg is rúgta a legnemesebb testrészén, amiért a torinói védő érthetően felkapta a vizet – mindketten sárgát kaptak a kakaskodásért.

A második félidőre egy teljesen más Juventus futott ki a pályára, majd a 48. percben Vidal játszott szépen Alessandro Matrihoz, aki tanárian tette el a labdát a kapujából kissé furcsán, arccal előre kivetődő De Sanctis mellett (2-1). A Zebrák tovább nyomtak, a Nápoly inkább a kontrákra rendezkedett be.

Egy ilyen ellenakció végén aztán újra a hazaiak szereztek gólt, Maggio lódult meg saját térfeléről a labdával, senki nem támadta a vendégektől, így levitte a szélre, centerezése azonban menthetőnek tűnt, Igen ám, csakhogy Bonucci elvétette a játékszert, amelyet így Pandev felpörgetett magának, majd félfordulatból a kapufa tövének segítségével a hálóba lőtt, újra kettő volt közte (3-1).

Nem dőlhetett hátra a Napoli, ugyanis Lichsteiner átadása a paraguayi Estigarribiát találta üresen a hazai tizenhatoson belül, a szélső ugyan hosszan vette át a labdát, azonban így is el tudta préselni a kapujából kirongyoló De Sanctis alatt, így rögvest szépített a Juve (3-2). Benne volt az is, hogy a torinóiak egyenlítenek, ugyanis a vendéglátók teljesen leeresztettek. Ezt aztán a Conte-érában valósággal lubickoló Simone Pepe használta ki, aki a szétrebbenő védők közül lőtte be a Zebrák harmadik, egyben egyenlítő gólját (3-3).

A mérkőzés összefoglalója:

A folytatásban ugyan mind a két próbálkozott a győzelem megszerzésével, több találat már nem született, így a Juventusnak már két pontra nőtt az előnye a második helyen tanyázó Milannal szemben. A vendégek tizenkét bajnokit követően még mindig veretlenek a Serie A-ben. A Nápoly feljött a hatodik pozícióba.

Eredmény – Serie A, 11. forduló
Napoli – Juventus 3-3 (2-0)
Gólszerzők: Hamsik (23.), Pandev (40., 68.) illetve Matri (48.), Estigarribia (72.), Pepe (80.)

Két mérkőzést rendeztek az Olasz Kupában is, a Verona némi meglepetésre legyőzte 2-0-ra a hazai pályán játszó Parmát, így bejutott a legjobb tizenhat közé, ahol a Lazio lesz a gárda ellenfele. Mindeközben a Novara hatalmasat küzdött a Cataniával, egy őrült hajrában pedig fordítani tudott és 3-2-es győzelmével megkapta ellenfeléül a Milant. Belluscit a hazaiaktól, Porcarit a vendégektől állították aki a 94. percben.

Egyedül már csak a Nápoly vár ellenfelére a legjobb tizenhat között, szerdán a Cesena és a Gubbio dönt arról, kivel meccselnek majd Hamsikék.

Eredmények – Olasz Kupa, a legjobb 16-ba jutásért
Catania – Novara 2-3
Továbbjutott: a Novara
Parma – Verona 0-2
Továbbjutott: a Verona

Ajánlott videó

Olvasói sztorik