Foci

Keressük az ősz legnagyobb magyar bajnoki gólját

Mi a közös Alvaro Brachiban, Bőle Lukácsban, Kulcsár Dávidban, José Luque-ben és Völgyi Dánielben? Mind az öten bombagólt lőttek.

A Ferencváros miskolci 3-2-es győzelmével búcsúzott el egy kis időre az OTP Bank Liga, a magyar labdarúgó-bajnokság élvonala márciusig téli álomra szenderül. Tizenhét fordulót rendeztek eddig a 2011-12-es szezonból, az eddigi 136 összecsapáson pedig összesen 382 találat született, ami 2,81-es gólátlagot jelent.

A Sport24 azt szeretné megtudni, hogy olvasóink szerint melyik találat volt a legszebb ősszel. Az öt jelöltet szubjektív szempontok alapján választottuk, nekünk ezek nyerték el legjobban a tetszésünket. A jelöltek:

Alvaro Brachi (Videoton – DVTK, 4. forduló)

A bajnoki címvédő spanyol védője már első székesfehérvári színekben játszott mérkőzésein is előszeretettel állt a labda mögé egy-egy szabadrúgásnál, nem volt ez másképp a Diósgyőr ellni bajnokin sem. Az augusztus hatodikai meccs hajrájában Brachi jó 25 méterről zúdította kapura a labdát, amely előbb a bal felsőnél, majd a túloldalon ért hozzá a kapufához, mielőtt a hálóban kezdett volna táncolni. Ez volt a légiós eddigi egyetlen gólja, ám ez sokáig emlékezetes marad.

Brachi bombája 2:58-tól:

Bőle Lukács (ZTE – Kaposvár, 15. forduló)

A Rákóczi az eddigiek során nem kevesebb, mint tizenegy döntetlent játszott a bajnokságban. Szintén ikszre végzett a Rákóczi a sereghajtó Zalaegerszeg vendégeként, pedig Bőle Lukács révén már igen korán vezetést szereztek Sisa Tibor fiai. A fiatal középpályás a tizenhatoson belül egy csellel csinált magának helyet a lövéshez, majd ballal a hosszú felsőbe varázsolta a labdát.

Bőle találata:

Kulcsár Dávid (Győr – Vasas, 5. forduló)

A Vasas igen rapszodikus teljesítmény nyújtott ősszel, az angyalföldiek ugyanis egy gyengécske kezdést követően sokáig nem találtak legyőzőre, az utóbbi fordulók megint nem a csapat szája íze szerint alakultak. A piros kékek augusztusban a Győr otthonában is vezettek egy őrült négy perc során, a végül a Rába-partiak 3-2-es győzelmét hozó találkozón Kulcsár kezdte meg a gólgyártást, aki egy legurított szabadrúgást vágott a pipába védhetetlenül.

3:38-tól láthatjuk Kulcsár találatát:


José Luque (DVTK – Siófok, 7. forduló)

A spanyol középpályás nem egyszer és nem kétszer villantotta meg különleges rúgótechnikáját, ha lendül a bal lába, az ellenfél szurkolóinak a gyomra máris ökölbe szorulhat. A Siófok elleni bajnokin a bal felsőt pókhálózta ki, a futtából eleresztett bombával ráadásul három pontot szerzett csapatának.

Luque a Siófok ellen:

Luque esetében kisebb bajban vagyunk, ugyanis nem egyszer kápráztatta el a nagyérdeműt. Példának okért itt van a Ferencváros elleni második bajnoki (az elsőn szabadrúgásból talált be az Üllői úton), amikor is a miskolciak második találatánál ragasztott iszonyatosan nagy gólt Jova Levente hálójába. Ügy döntöttünk, ezt is megmutatjuk.

A Fradi elleni bomba 2:35-től:

Völgyi Dániel (Paks – Győr, 6. forduló)

Völgyi Dániel védő létére már három találatnál jár az NB I-ben, ezzel például olyan gólvágókkal áll holtversenyben az erre vonatkozó rangsorban, mint Kenesei Krisztián, Torghelle Sándor, Pölöskey Péter vagy Kabát Péter. A bekk egy ízben a paksi kaput vette be, egy pofás akció végén egy lövőcsellel „etette meg” vé őrzőjét, majd a világ legtermészetesebb módján lőtte ki a hosszú felsőt úgy, hogy Csernyánszki Norbert a kezét sem nagyon tudta felemelni.

1:40-től érdemes figyelni a videót:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik