Foci

Rangadó a rangadó árnyékában

A nagy csatát ígérő DVTK-Fradi derbi előtt érdekesnek látszó meccset játszhat a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában a Paks és a Videoton.

A régen látott fociizgalmakat hozó szombati meccsek után jön a magyar foci elszánt híveit lázban tartó Diósgyőr-Fradi összecsapás, előtte azonban lesz egy szintén pikánsnak számító derbi.

A tavalyi ezüstérmes MVM Paks a bajnok Videotont fogadja. Az előző körben mindkét csapat keményen odacsapott, a Paks Kecskeméten nyert, a Vidi pedig hetet rúgott a Siófoknak.

A paksiak zárják a bajnoki mezőny jobbik felét a nyolcadik pozícióban, de győzelem esetén megelőzhetik a Kecskemétet.

A székesfehérváriaknak is elkélne a három pont ahhoz, hogy a DVTK-FTC meccs eredményétől függetlenül a 3. helyen teleljenek. Ha a Vidi pontokat veszít és a Diósgyőr lenyomja a Fradit, a keleti csapat ugrik a dobogóra.

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője a vidi.hu-nak adott nyilatkozatában remélte, hogy a múlt heti gólgyártás jótékony hatással van a játékosaira, akiktől felszabadult, lendületes focit vár, ami nem lesz egyszerű, amikor a tréner azt is szeretné, ha fiai úgy mennének ki a Paks ellen, mintha “döntőt játszanának”.

Kis Károly, a paksiak mestere némileg nyugodtabban várhatja az idegenbeli fellépést: “Szeretnénk jól zárni ezt a félévet, vagy inkább ezt az egész évet, ami a Liga Kupa-arannyal, és a bajnoki ezüsttel nagyszerűen sikerült.Remek teljesítménnyel szeretnénk búcsúzni az ősztől, ehhez azonban bravúrra lesz szükségünk”.

Videoton – MVM Paks, 16 óra (m1, ÉLŐ)
Paks, Vezeti: Alvaro Garcia Miquel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik