Foci

Öngyilkos lett a walesi focilegenda

Brit lapértesülések szerint a 42 esztendős Gary Speed önkezével vetett véget életének.

A Walesi Labdarúgó Szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint Gary Speed, az ország labdarúgásának ikonja, egyben a nemzeti válogatott szövetségi kapitánya 42 éves korában elhunyt.

„Ki szeretnénk fejezni együttérzésünket és részvétünket a családnak. Arra kérnénk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a család magánéletét ezekben a szomorú időkben” – áll a közleményben.

A Daily Telegraph online kiadása szerint Speed holttestét saját otthonában találták meg, a jelek szerint öngyilkos lett.

Michael Owen, a Manchester United rutinos csatára Speedékhez közel lakik: “Nem akarom elhinni a híreket, amik Gary Speedről szólnak. Pár napja még egymásnak integettünk, amikor a gyerekeinket vittük iskolába” – írta az egyik közösségi portálon Owen.

Gary Speed páratlan karriert tudhatott magáénak, középpályásként játszott a Leeds United, az Everton, a Newcastle United, a Bolton Wanderers és a Sheffield United együttesében. A Szarkákkal az FA-kupában és az Intertotó-kupában is a döntőbe jutott. A Premier League-ben 535 találkozón lépett pályára, ennél többet csak David Jamest foglalkoztatták az angol élvonalban.

A címeres mezt 85-ször ölthette magára, ezzel a mezőnyjátékosok közül a legtöbb válogatottságot tudhatja a magáénak. Egyedül a kapus Neville Southall előzi meg ebben a rangsorban.

Ült a Sheffield United kispadján, majd kisvártatva elvállalta a walesi válogatott irányítását. Irányításával Wales tíz mérkőzést játszott, ebből ötöt megnyert.

Gary Speed pályafutásának néhány pillanata:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik