Foci

Diósgyőr-Fradi: slusszpoén a téli szünet előtt

A szezon egyik legjobban várt mérkőzése zárja a labdarúgó OTP Bank Liga 2011-es küzdelmeit.

Vasárnap 18 órától igazi csemege vár a magyar futballszurkolókra: a hazai pályán mindenkire veszélyes Diósgyőr otthonába az öt mérkőzés óta veretlen Ferencváros látogat.

A Debrecen mellett átlagosan e két csapat mérkőzéseire látogat ki a legtöbb szurkoló, így nem véletlen, hogy az érdeklődés magyar bajnokihoz képest hatalmas volt.

Olyannyira, hogy a rendelkezésre álló belépők már napokkal a mérkőzés előtt mind elfogytak, a hatóság által engedélyezett lelátói rész megnyitása után kibocsátott közel 400 jegyet pedig percek alatt elkapkodták.

Így is sokan hoppon maradtak, így egyes szurkolói visszajelzések szerint voltak olyanok, akik üzérkedtek a korábban megszerzett jegyeikkel. Nem mindennapi jelenség egy hazai bajnoki mérkőzés előtt…

A nagyjából 12 ezer szurkoló előtt sorra kerülő találkozóra egyébként a rendőrség megerősített jelenléttel készül, a MÁV pedig mentesítő vonatot is indít.

A szezon egyik legjobban várt összecsapása egyben az utolsó élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés lesz idén. A tabellán elfoglalt helyezés (5.-13.) és a hazai pálya előnye miatt esélyesnek a Diósgyőr számít majd, még annak ellenére is, hogy Miskolcon 29 éve nem tudták legyőzni a Ferencvárost.

Az 1982-ben aratott 2-0-s siker óta nyolc vereség mellett mindössze két döntetlenre futotta a Diósgyőr erejéből hazai bajnoki mérkőzésen a zöld-fehérek ellen. Legutóbbi miskolci találkozásuk alkalmával, 2010. május 15-én 1-0-ra nyertek a vendégek.

A legutóbbi tíz Diósgyőr-Fradi meccs Miskolcon
1982/1983 Diósgyőr – Ferencváros 2-2
1983/1984 Diósgyőr – Ferencváros 1-3
1991/1992 Diósgyőr – Ferencváros 0-2
1992/1993 Diósgyőr – Ferencváros 0-4
1997/1998 Diósgyőr – Ferencváros 0-2
1998/1999 Diósgyőr – Ferencváros 1-3
1999/2000 Diósgyőr – Ferencváros 0-0
2004/2005 Diósgyőr – Ferencváros 2-3
2005/2006 Diósgyőr – Ferencváros 0-1
2009/2010 Diósgyőr – Ferencváros 0-1


Ez lesz a két csapat 81. összecsapása
: a mérleg a Fradi felé billen 49 győzelemmel, emellett 16-szor a Diósgyőr diadalmaskodott, 15-ször pedig döntetlen született.

A most zajló szezonban már megmérkőzött egymással a két együttes (ne felejtsük, az NB I.-ben már a tavaszi szezonban járunk). Júliusban, az Albert Stadionban hamar megszerezte a vezetést az FTC , de a második félidőben a DVTK emberhátrányban egyenlített, majd a mérkőzést kilenc emberrel fejezték be az 1-1-es döntetlennek köszönhetően ponttal távozó vendégek.

A 2. fordulóban ikszeltek egymással a felek:

Várhatóan a hangulatra nem lehet majd panasz, Benczés Miklós, a Diósgyőr vezetőedzője pedig kiemelte: győzelemmel szeretnék megköszönni szurkolóik egész éves bíztatását. „Az összes csapat számára más ez a találkozó, mert nagy szurkolótáborral rendelkezik az FTC miként a DVTK is.

De nem csak az ellenfél miatt lesz más a vasárnapi találkozó, hanem azért is, mert ez 2011 utolsó bajnoki meccse. Most lesz legutoljára lehetőségünk a pontszerzésre, és itt az alkalom, hogy a szurkolóink egész éves biztatását győzelemmel háláljuk meg” – idézi a szakember szavait a dvtk.eu.

Miskolcon ebben az idényben mindössze a Kecskemét tudott nyerni még nyáron, rajtuk kívül hét csapat is vesztesként távozott. Tiszáék az előző körben a sereghajtó Zalaegerszeg otthonában játszottak 1-1-es döntetlent.

A Détári Lajos által irányított Ferencvárosnál az utóbbi időben inkább a védelemmel lehetnek elégedettek, a legutóbbi négy bajnokijukon gólt sem kaptak a zöld-fehérek, viszont az utolsó kettőn, a Paks és a Kaposvár ellen hazai pályán sem ment a góllövés.

A Ferencváros szakvezetőjének egyébként van diósgyőri kötödése: 2004-ben az élvonalba frissen feljutó DVTK 1910 edzője lett, azonban a csapat végül anyagi problémák miatt nem indult a bajnokságban, így Détári végül meccsen nem ült a Diósgyőr kispadján.

Döme most ellenfélként tér vissza, csapata pedig egy esetleges sikerrel a 9. helyre ugrana fel a tabellán. A DVTK győzelem esetén akár a dobogó harmadik fokát is elfoglalhatná a tél szünetre, ehhez azonban az is kellene, hogy a nap másik mérkőzésén a Videoton ne nyerjen Pakson.

Diósgyőr – Ferencváros
Miskolc, DVTK Stadion, vasárnap 18 óra (SPORT2, ÉLŐ)
Vezeti: Solymosi Péter
TV: Sport2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik