Foci

Rangadón veszített pontokat a ManUtd

Sir Alex Ferguson együttese hazai pályán csak ikszelt a Newcastle ellen, míg a Chelsea magabiztosan nyert az angol labdarúgó-bajnokságban.

A Newcastle az előző fordulóban a listavezető Manchester City otthonában szenvedte el első vereségét a Premier League idei szezonjában, most pedig már újabb kőkemény feladat várt a Szarkákra, hiszen ezúttal a másik manchesteri alakulathoz, a Unitedhez látogattak.

Az első félidőben nem született gól a mérkőzésen, de a szünet után hamar előnybe került a MU: Rooney szabadrúgása lepattant a sorfalról, az angol támadó ismételt, a lövésbe pedig olyan szerencsétlenül kapott bele egy védő, hogy a labda Javier Hernándezre, onnan pedig a kapuba pattant.

Sir Alex Ferguson együttesének nem sikerült megtartania az előnyét, de ezt a játékvezető számlájára is írhatják. A 64. percben Rio Ferdinand becsúszva a labdát találta el először, ennek ellenére tizenegyest kaptak a vendégek, amit Demba Ba a bal alsó sarokba helyezett.

Az utolsó percekben Gutiérrez kiállítása miatt emberelőnyben játszhatott a MU, de nem tudták kihasználni a lehetőséget, így maradt az 1-1-es döntetlen. A ManUtd lemaradása jelenleg négy pont a Cityvel szemben, de a listavezető csak holnap lép pályára a Liverpool otthonában.

Csak ikszelt a MU:

A Chelsea eközben hazai pályán nem hibázott a Wolverhampton ellen, Terry, Sturridge és Mata találatának köszönhetően 3-0-ra nyerni tudtak a londoniak. André Villas-Boas együttese maradt az ötödik.

A West Bromwich-Tottenham mérkőzésen Gera Zoltánt sérülés miatt a 21. percben le kellett cserélni, csapata pedig végül 3-1-es vereséget szenvedett a tabella harmadik helyén álló vendégektől.

A 2-1-es hazai győzelemmel végződő Norwich City-Queens Park Rangers találkozón Buzsáky Ákos a 77. percben állt be a vendégekhez, míg Bogdán Ádám nem kapott szerepet az Evertontól hazai pályán vereséget szenvedő Bolton együttesében.

A Sunderland kikapott a vendég Wigan ellen, a Stoke pedig hazai pályán verte az így már sereghajtó Blackburn csapatát.

Eredmények – 13. forduló
Bolton Wanderers-Everton 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Fellaini (49.), Vellios (78.)
Kiállítva: Wheater (19., Bolton)
Chelsea-Wolverhampton Wanderers 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Terry (7.), Sturridge (30.), Mata (45.)
Manchester United-Newcastle United 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Hernandez (49.), illetve Ba (64., 11-esből)
Kiállítva: Gutierrez (79., Newcastle)
Norwich City-Queens Park Rangers 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Martin (15.), Holt (74.), illetve Young (59.)
Sunderland-Wigan Athletic 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Larsson (8.), illetve Gomez (44., 11-esből), Di Santo (92.)
West Bromwich Albion-Tottenham Hotspur 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Mulumbu (10.), illetve Adebayor (25., 92.), Defoe (81.)
Stoke City-Blackburn Rovers 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Delap (28.), Whelan (58.), Crouch (72.), illetve Rochina (86.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik