Foci

A Siófok megszakította rossz sorozatát

A Balaton-partiak 3-1-re legyőzték a vendég Pápa együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában.

Nehezen lehetett megmondani, hogy ki az esélyes a Siófok-Pápa mérkőzésen, hiszen a forduló előtt a hazaiak tíz, a vendégek pedig nyolc mérkőzés óta nem tudtak nyerni.

A Siófok az előző fordulóban 7-0-ra kapott ki a Videoton otthonában, így volt mit kijavítania Mihalecz István együttesének. Az első percekben meglehetősen eseménytelen volt a mérkőzés, az első félóra végéhez közeledve azonban megszerezte a vezetést a Balaton-parti együttes, miután Melczer közelről fejelte a kapuba szezonbeli hatodik találatát (1-0).

Ekkor a Siófok irányította a meccset, azonban tíz perc múlva mégis elolvadt az előny: Présinger hatalmas gólt akasztott a hazai kapu bal felső sarkába (1-1).

A fordulás után Présinger újra betalált, ennek azonban nem örülhetett, hiszen a saját kapujába tette mindezt (2-1). A hazaiak innen már nem engedték ki a kezükből a vezetést, a 79. percben pedig Tusori egy közeli fejessel beállította a 3-1-es végeredményt.

A Siófok győzelmének köszönhetően elkerült a kiesőzónából, helyettük pont a Pápa telelhet majd a 15. helyen.

Eredmény – OTP Bank Liga, 17. forduló
FGSZ Siófok-Lombard Pápa Termál FC 3-1 (1-1)
Siófok, BFC Siófok Stadion, 500 néző. Vezette: Fábián Mihály
Siófok: Szatmári – Mogyorósi, Lengyel, Fehér, Fejes – Tusori – Haraszti, Kecskés, Melczer (Lattenstein 66.), Szabó J. (Huszák 88.) – Sowunmi (Bali 78.). Vezetőedző: Mihalecz István
Pápa: Szűcs L. – Tóth G. (Csepregi 73.), Nagy S., Totadze, Présinger – Quintero (Szabó Z. 73.), Horváth L. (Farkas A. a szünetben), Ganugrava – Lovrencsics, Germán, Németh M. Vezetőedző: ifj. Bene Ferenc
Gólszerzők: Melczer (27.), Présinger (68., öngól), Tusori (79.), illetve Présinger (37.)
Sárga lap: Fejes (81.), illetve Horváth L. (16.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik