Foci

A Real maradt Madrid ura

A Real Madrid hazai pályán 4-1-re verte a a meccset kilenc emberrel befejező Atlético Madridot.

Fociünnepre készültek a Santiago Bernabéu Stadionban, ugyanis a Barcelona elleni összecsapások mellett az Atlético elleni városi rangadó a legfontosabb esemény egy Real-drukker naptárában.

Eleinte tapogatózó volt a játék, majd a semmiből vezetést szereztek a Matracosok, Diego adott remek passzt a leshatáron kilépő Adriannak, aki közelről nem hibázott. A hazaiak a bekapott góltól kissé görcsössé váltak, ám azt már sosem tudjuk meg, hogy José Mourinho fiai hogyan birkóztak volna meg a feladattal, ugyanis Karim Benzema a 22. percben a kapujából kimozduló Courtois hónaljába akasztotta a lábát és elesett, a játékvezető büntetőt ítélt és talán túl szigorúan kiállította a fiatal portást. A tizenegyest Cristiano Ronaldo végezte el, a portugál pedig a tőle megszokott higgadtsággal vágta be a pontrúgást, megszerezve tizenötödik gólját a szezonban.

A folytatásban a blancók teljesen átvették az irányítást, az Atléti jobbára csak felrugdosta a rivális játékosait – igaz ebben talán Manzano mester keze is benne van, aki csapata esze, Diego helyett hozta be a cserekapust, Sergio Asenjót. A hazai dominancia ellenére nem született több találat az első felvonásban, 1-1-el fordultak a felek.

A második félidő elején aztán gyorsan összejött az újabb hazai gólt, egy tetszetős összjáték végén Di María zörgette meg a hálót. A piros-fehéreknek momentumuk sem volt, majd jött a csereként beálló Gonzalo Higuaín és egy hatalmas védelmi hibát kihasználva talált be kevesebb, mint négy perccel azt követően, hogy beszállt a játékba.

Az argentin aztán a hajrában újra főszereplő lett, Ronaldo gyönyörű sarkazós passza után Godín esett rá a lábára amiért a játékvezető újabb pirosat adott, illetve a büntetőt is megítélte – a portugál ezúttal sem hibázott. A folytatásban nagy változás már nem történt, a vendégeknek kilenc emberrel a szépítésre sem volt sanszuk, a Real Madrid így 4-1-re nyert és a Barcelona eredményétől függetlenül is vezetni fogja a tabellát.

Így nyerte meg a Real a madridi rangadót:

A játéknap korábbi mérkőzésén a Valencia a Rayo Vallecano otthonában tudott nyerni 2-1-re, Tamudo csak az utolsó perceket tudta izgalmassá tenni. A Denevérek így biztosan a harmadik helyen maradnak a többi eredménytől függetlenül.

Eredmények – La Liga, 14. forduló
Real Madrid – Atlético Madrid 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Cristiano Ronaldo (24., 82. – mindkettőt 11-esből), Di María (49.), Higuaín (65.)
Piros lap: Courtois (22.), Godín (82.)
Rayo Vallecano – Valencia 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Tamudo (84.) illetve Jonas (21.), Costa (57.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik