Foci

Valenciai hetes, álomfoci Milánóban – szerdai BL-gólok

Több meglepetés is született a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján. Bajban a Chelsea, Köteles hetet kapott.

A szerdai játéknap csúcsmeccsét vitathatatlanul Milánóban redenzték, ahol a H csoport győzelme volt a tét a Milan és a Barcelona összecsapásán.

Az első félidő álomfocit hozott, hatalmas iramban, gyönyörű gólokkal és megannyi izgalommal telt el a 45 perc. A fordulás után sokáig úgy tűnt, a hazaiak nem tudnak mit kezdeni a Barcelona rendkívüli védekezésével (igen, most ezzel tűnt ki a katalán együttes), de aztán sikerült az egyenlítés. Mi mással, mint egy tipikus Barca-góllal (remek passz a védők mögül a felfutó embernek) szerezte meg a győzelmet a spanyol óriás.

A Barcelona Milánóban tudott nyerni:

A forduló másik mérkőzésén a Viktoria Plzen idegenben, a BATE Borisov otthonában tudott győzni, ezzel megszerezte első sikerét a Bajnokok Ligájában.

Cseh siker Fehéroroszországban:


18571 by buitre9

Robin van Persie megállíthatatlan. Ebben a szezonban mind az angol bajnokságban, mint a Bajnokok Ligájában a holland támadó a legeredményesebb az Arsenal színeiben.

Gyakorlatilag ő szedte ki a gödörből a londoniakat. Egyedül az Ágyúsok büszkélkedhetnek azzal a BL idei szezonjában, hogy az utolsó csoportkör eredményeitől függetlenül már továbbléptek. Az Arsenal a Borussia Dortmund legyőzésével vívta ki a legjobb 16 közé kerülést, a németek csak szépíteni tudtak a 92. percben Kagawa révén.

Az Arsenal száguld a BL-ben:

Az F csoportban egy igazi meglepetés is született, ez pedig valamennyire szívünket is melengeti. Ugyanis az Olympiakosz Pireusz Megyeri Balázzsal a kapujában tudott nyerni 1-0-ra az Olympique Marseille otthonában.

Didier Deschamps együttesének így sem a bajnokságban, sem a BL-ben nem megy igazán, a formahanyatlás a továbbjutásba kerülhet. Az utolsó körben derül ki, a franciák vagy a görögök örülhetnek.

Megyerinek is köszönhető a görögök sikere:

A másik két magyar játékosnak, a Genkben szereplő Tőzsér Dánielnek és Köteles Lászlónak viszont nagyon rosszul sikerült a szerda.

A Genk 7-0-ra kapott ki Valenciában, így ismét bebizonyosodott, hogy a belgák nem érettek meg a legrangosabb sorozatra (korábban a Chelsea is 6 góllal terhelte meg a kapujukat).

A hét genki gombóc:

A csoport másik találkozóján is meglepő eredmény alakult ki, hiszen a Bayer Leverkusen az utolsó pillanatokban szerzett góllal 2-1-re megverte a Chelsea-t, így az angolok az utolsó fordulóban kell, hogy kiharcolják a továbblépést.

Nem lesz egyszerű, mert a vetélytárs a Valencia lesz ebben a harcban. A Chelsea emberemlékezet óta nem esett ki az első csoportkörben a Bajnokok Ligájában.

A Chelsea veresége:

Megtörtént az is az ötödik fordulóban, amire korábban még nem volt példa. Ciprusi csapat biztosította helyét a legjobb 16 között a BL-ben.

A már korábban is bravúrt bravúrra halmozó, a többi közt a Portót is legyőző APOEL Nicosia 0-0-s döntetlent ért el a Zenit otthonában, ezzel pedig továbbjutott az F csoportból.

Mivel a Porto nyert a Sahtar Donyeck otthonában, az utolsó körben derül ki, hogy Huszti csapata vagy a portugálok játszhatnak tovább a Bajnokok Ligájában tavasszal.

A Porto idegenbeli sikere:

A BL utolsó csoportkörét december 5-6-án játsszák.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló
E csoport
Bayer Leverkusen (német)-Chelsea (angol) 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Derdiyok (73.), Friedrich (91.), illetve Drogba (48.)
Valencia (spanyol)-Genk (belga) 7-0 (4-0)
Gólszerzők: Jonas (10.), Soldado (13., 36., 39.), Pablo Hernández (68.), Aduriz (70.), Costa (81.)
A csoport állása: 1. (és már nyolcaddöntős) Bayer Leverkusen 9 pont, 2. Valencia 8 (12-4), 3. Chelsea 8 (10-4), 4. Genk 2
F csoport
Olympique Marseille (francia)-Olympiakosz (görög) 0-1 (0-0)
Gólszerző: Fetfacidisz (82.)
Arsenal (angol)-Borussia Dortmund (német) 2-1 (0-0)
Gólszerzők: van Persie (49., 86.), illetve Kagava (92.)
A csoport állása: 1. (és már nyolcaddöntős) Arsenal 11 pont, 2. Olympique Marseille 7, 3. Olimpiakosz 6, 4. Borussia Dortmund 4
G csoport
Sahtar Donyeck (ukrán)-FC Porto (portugál) 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Hulk (79.), Rat (90., öngól)
Zenit (orosz)-APOEL Nicosia (ciprusi) 0-0
A csoport állása: 1. (és már nyolcaddöntős) APOEL Nicosia 9 pont 2. Zenit 8, 3. FC Porto 7, 4. Sahtar Donyeck 2
H csoport
AC Milan (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Ibrahimovic (20.), Boateng (54.), illetve van Bommel (14., öngól), Messi (31., 11-esből), Xavi (63.)
BATE Boriszov (fehérorosz)-Viktoria Plzen (cseh) 0-1 (0-1)
Gólszerző: Bakos (42.)
A csoport állása: 1. (és már nyolcaddöntős) FC Barcelona 13 pont, 2. (és már nyolcaddöntős) AC Milan 8, 3. Viktoria Plzen 4, 4. BATE Boriszov 2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik