Foci

Ronaldóval és Messivel verseng van Persie

Az Arsenal holland játékosa, Robin van Persie továbbra is elképesztő formában futballozik és futószalagon szállítja a gólokat.

A Bajnokok Ligája szerdai Arsenal – Borussia Dortmund mérkőzésen (2-1) ismételten duplázott a holland gólgép, aki ezzel lekopírozta hétvégi a Norwich elleni teljesítményét, ahol szintén az ő duplájával győztek a bajnokságban az „Ágyúsok”. Ezzel a produktummal a 2011-es szezont tekintve jelenleg 41 mérkőzésen 38 gólt számlál a németalföldi klasszis.

Természetesen alig győzi begyűjteni a csapatársak és menedzserek dicsérő szavaikat, köztük természetesen a legutóbbi kárvallott dortmundi edző, Jürgen Klopp véleményét is: „Ő minden bizonnyal Európa egyik legjobbja. Fantasztikus a teljesítménye!”

A csapattársak közül a nyáron szerződtetett Mikel Arteta méltatta a támadót: „Néha úgy tűnik, meg sem próbál gólt szerezni, aztán megváltozik minden. Kétségtelen ő a legjobb csatár, akivel valaha együtt játszottam.”

Adódik a felvetés, képes lesz-e befogni a spanyol élvonal két gigantikus csapatának ékkövétt: Lionel Messit (Barcelona) illetve Cristiano Ronaldót (Real Madrid). A duónak szintén elképesztő mutatói vannak a 2011-es évről. A Barcelona zsenije mindent egybevetve 58 mérkőzésen 53 gólt szerzett. A Real Madrid sztárja még erre is rátett egy lapáttal, és egy 51/50-es mutatót produkált. Az arányok tekintetében a sorrend a következő képen alakul gólátlagukat tekintve: Ronaldo 0,98, Robin van Persie 0,93, Messi 0,91.

A felvetést tovább boncolgatva, a holland felé billen a szubjektív mérleg nyelve, hiszen míg Messit és Ronaldót a világ legjobbjai támogatják (Xavi, Iniesta, Dani Alves, Xabi Alonso, Di Maria, Özil), addig a londoniak sztárja mögött, a jövő nemzedéke sorakozik (Ramsey, Song és a sérült Wilshere) illetve az tény, hogy nyáron elhagyta az Arsenal keretét két középpályás: Cesc Fabregas és Samir Nasri.

A 28 éves támadó formájáról, és arról hogy, befoghatja a két spanyol gigász támadóit, természetesen Arséne Wengernek is megvan a maga véleménye: „Ő egy kivételes játékos, ha tartani tudja a formáját, természetesen igen! Éjjel-nappal a játékon töri az eszét!”

Van Persie legközelebb hétvégén a Fulham ellen bizonyíthat menedzserének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik