Foci

Tomislav Sivic távozik Kecskemétről

A KTE és a szerb szakember azonnali hatállyal, közös megegyezéssel szerződést bontott egymással.

Az elmúlt napokban ismét sejtelmes nyilatkozatokat tett a KTE vezetőedzője, Tomislav Sivic. A tréner a Paks elleni bajnoki vereség után azt mondta, majd eljön az idő, amikor beszél a csapat problémáiról.

Nos, nem várták meg a felek a Kaposvár elleni évzáró bajnokit, szerda este közlemény jelent meg a csapat hivatalos weboldalán. Ezt mi is közöljük, a helyesírási hibákkal együtt…

A KTE és Sivic közös nyilatkozata
Ma délután Rózsa Pál tulajdonos és Tomislav Sivic vezetőedző találkoztak és értékelték a helyzetet és arra az egyezségre jutottak, hogy közös megegyezéssel azonnali hatállyal szerződést bontanak.
A felek megállapodtak, hogy a továbbiakban nem kívánnak az elmúlt időszakkal foglalkozni, e tekintetben nyilatkozni, úgy gondolják a közösen elért sikerek önmagukért beszélnek, hiszen a Club és Tomislav Sivic is nagy erőfeszítéseket tett az elmúlt időszak eredményeiért.
A kialakítandó koncepcióban, felek úgy érezték bárminemű sérülések elkerülése érdekében, és a kialakult kapcsolatok fenntartása szempontjából a legjobb megoldást választották.
A jövőben jó eredményeket és sikereket kívánva, Hajrá, KTE!
Tomislav Sivic, Rózsa Pál

A kecskeméti klubnál régóta anyagi problémákról beszélnek, egyes források négyhavi fizetés elmaradásáról szólnak. Az biztos, hogy nagy a baj, a labdarúgók a Paks elleni Ligakupa-találkozón hasmenésre hivatkozva sztrájkoltak egy perc erejéig, ez nagy visszhangot is kapott az országos sajtóban. Eredménye ezek szerint nem lett az akciónak.

Tomislav Sivic pár hónappal ezelőtt hosszabb interjút adott portálunknak, amelyben elmondta, szeretett Kecskeméten dolgozni, de mindenképpen egy olyan egyesületben képzeli el a jövőjét, amely anyagilag biztos lábakon áll, és a célok is nagyok.

Mindenesetre Sivic telefonja ki van kapcsolva a hír megjelenése óta, nem tudtuk őt elérni.

A szerb szakember 2008-ban az élvonalba vezette a Kecskemét csapatát, amely korábban még egyszer sem volt tagja az NB I.-nek. Az első évben ötödik lett a KTE-vel, majd távozott, de visszatérése után 2010-ben Magyar Kupa-aranyat nyert a liláknak.

A delmagyar.hu úgy tudja, Tomislav Sivic egyértelművé tette, a jövőben nem kíván együtt dolgozni az ősszel kinevezett új klubigazgatóal, Sallói Istvánnal, aki több alkalommal is bele akart szólni a taktikába. Ez állhat a sikeredző távozásának hátterében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik