Foci

Milan-Barca és a többiek

A Bajnokok Ligája szerdai slágermérkőzése kétségkívül a címvédő katalánok milánói vendégjátéka lesz.

Újabb nyolc mérkőzéssel jelentkezik az első számú európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája amely már az ötödik, vagyis utolsó előtti csoportkörnél jár, akár már most megpecsételődhet pár csapat sorsa.

Az E csoportban a Chelsea mindjárt be is biztosíthatja a helyét a legjobb tizenhat között, ehhez „csupán” nyerni kell a Bayer Leverkusen vendégeként. A két együttes korábbi meccsét a londoniak nyerték 2-0-ra, ugyanakkor André Villas-Boas fiai sem a Valencia, sem a Racing Genk vendégeként nem tudtak nyerni, míg a Gyógyszergyáriak eddig hibátlanok hazai pályán – érdekes összecsapás lesz, annyi szent.

Az odavágó összefoglalója:

A kvartett másik mérkőzésén a Tőzsér Dánielt és Köteles Lászlót foglalkoztató Genk látogat Valenciába. A belga együttes szeptember 13-án bravúros 0-0-t játszott a spanyol élcsapattal, idegenben ugyanakkor eddig két vereség és 0-7-es gólkülönbség a KRC mérlege, vagyis nem honfitársaink együttese számít az esélyesnek a kezdő sípszó előtt.

Az F csoportban az Arsenal hazai pályán döntheti el a lényegi kérdéseket, ugyanis, ha sikerül legyőzni a német bajnoki címvédő Borussia Dortmundot, akkor Arséne Wenger fiai biztosan továbbjutók. Egy vereség esetén ugyanakkor meleg lehet a pite, mert akkor a Marseille mellett a BVB-t is megkapja a nyakára gárda.

A négyes másik mérkőzése is sok érdekességgel szolgálhat, ugyanis ha a Megyeri Balázst az utóbbi időben egyre többször bevető Olympiakosz Pireusz nyerni tudna az Olympique Marseille vendégeként, úgy az utolsó helyről érkezve is beszállna a továbbjutásért folytatott harcba. Ha az eredmények úgy alakulnak, az sem elképzelhetetlen, hogy a csoportelső és –utolsó között mindössze két egység lesz a különbség. Ez esetben elképesztően izgalmas utolsó kör elé néznénk két hét múlva.

A G jellel ellátott kvartettben játsszák a játéknap legkorábbi meccsét, Huszti Szabolcs csapata, a Zenit Szentpétervár ugyanis 18 óra 30 perces kezdettel látja vendégül az APOEL Nicosiát. A ciprusi gárda csodájára jár minimum a fél világ, ugyanis a szigetlakók vezetik a négyest, egy gőzelem esetén pedig tovább íródna az álom a nyolcaddöntőben. A szentpéterváriak három pont esetén a csoport élére ugranának.

Az ukrán Shakthar Donyecknek hazai pályán mindenképpen nyernie kell a Porto ellen, ha az utolsó körben még a továbbjutásért szeretne küzdeni. Érdekes összecsapás lesz, a Donyecktől eddig csak két ikszre futotta hazai pályán, a portóiak pedig még pontot sem tudtak szerezni idegenben. Az egyik sorozat biztosan megszakad.

A H csoport az egyetlen, ahol szinte mindegy ki mit játszik, ehhez képest mégis az itteni egyik mérkőzést előzi meg a legnagyobb várakozás. Igen, ez a Milan és a Barcelona rangadója lesz. A barcelonai odavágón az olaszok megmutatták, hogy tulajdonképpen “elég” két percig jól játszani a Barca ellen a pontszerzéshez, Pato villám- és Thiago Silva hajrágóljával ugyanis sikerült pontot rabolni a Nou Campból. A vendégektől egyébként hiányzik sérülés miatt Andrés Iniesta a csapat – egyik – esze.

Az első meccs góljai:

A négyes másik mérkőzésén eldőlhet a csoport harmadik helye is, ehhez a BATE Boriszovnak hazai pályán le kell győznie azt a Viktoria Plzent, amellyel Csehországban 1-1-es döntetlent játszott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik