Foci

Kötelest kitömték, Megyeriék meglepetést okoztak

A Chelsea vezetett, mégis kikapott a Leverkusen ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Az E csoportban Köteles László és Tőzsér Dániel is kezdő volt a Valenciában szereplő Genk együttesében, de sok sikerélménnyel ma nem lettek gazdagabb a két magyar légiós.

Kötelesnek már a 10. percben maga mögé kellett nyúlnia, Jonas közelről fejelt a vendégek kapujába. Nem sokkal később Soldado kapott jó indítást, becsapta a védőjét, majd a kapuba passzolta a spanyolok második gólját.

A Valencia nem állt le, Soldado pedig a 36. és a 40. percben is betalált: előbb egy indítás után lőtt a léc alá, majd közelről lőtt a hálóba, mesterhármast szerezve – Kötelesnek esélye sem volt.

A második félidőben tovább parádézott a Valencia, Hernandez 16 méterről csavart a bal alsóba, majd Aduriz is gólt szerzett, a 7-0-s végeredményt pedig Costa állította be. A két magyar végigjátszotta az összecsapást.

Köteles hét gólt kapott:

Sikere ellenére a Valencia maradt a csoport harmadik helyén, hiszen a kvartett másik mérkőzésén a Chelsea idegenben kapott ki 2-1-re a Bayer Leverkusen együttesétől. A londoniak Drogba góljával még vezetést szereztek a második félidő elején, André Villas-Boas csapata viszont kiengedte kezéből a győzelmet és a biztos továbbjutást. A Leverkusen Derdiyok találatával egyenlített, majd Friedrich a 91. minutumban a győztes gólt is megszerezte. A négyesből a Genknek nincs esélye a nyolcaddöntőbe kerülésre, a Leverkusen pedig biztosította helyét az egyenes kiesési szakaszban.

Köteles mellett egy másik magyar kapus, Megyeri Balázs is szerepet kapott a mai BL-játéknapon. Az Olympiakosz hálóőre sikeresen védte kapuját a Marseille otthonában, a görögök pedig meglepetésre a győztes gólt is megszerezték a végén.

A német bajnoki címvédő Dortmund utolsó a csoportjában, miután Jürgen Klopp együttese 2-1-es vereséget szenvedett Londonban, az Arsenal ellen. A hazaiak mindkét gólját Van Persie szerezte, a vendégek csak szépíteni tudtak. Az F csoportban az Arsenal már biztosan csoportelső, mögöttük még bárki továbbléphet.

A G jelű négyesben az már korábban eldőlt, hogy a Zenit otthonában ikszelő APOEL első ciprusi csapatként bejutott a legjobb 16 közé. A másik találkozón a Porto a Sahtar Doneck otthonában aratott 2-0-s sikerével életben tartotta továbbjutási esélyeit.

Az utolsó körben a Porto-Zenit mérkőzés fog dönteni a másik továbbjutóról.

A H csoportban a Barcelona 3-2-re nyert a Milan vendégeként, a Viktoria Plzen pedig 1-0-ra verte a hazai pályán szereplő BATE Boriszov alakulatát.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló
E csoport
Bayer Leverkusen (német)-Chelsea (angol) 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Derdiyok (73.), Friedrich (91.), illetve Drogba (48.)
Valencia (spanyol)-Genk (belga) 7-0 (4-0)
Gólszerzők: Jonas (10.), Soldado (13., 36., 39.), Pablo Hernández (68.), Aduriz (70.), Costa (81.)
A csoport állása: 1. (és már nyolcaddöntős) Bayer Leverkusen 9 pont, 2. Valencia 8 (12-4), 3. Chelsea 8 (10-4), 4. Genk 2
F csoport
Olympique Marseille (francia)-Olympiakosz (görög) 0-1 (0-0)
Gólszerző: Fetfacidisz (82.)
Arsenal (angol)-Borussia Dortmund (német) 2-1 (0-0)
Gólszerzők: van Persie (49., 86.), illetve Kagava (92.)
A csoport állása: 1. (és már nyolcaddöntős) Arsenal 11 pont, 2. Olympique Marseille 7, 3. Olimpiakosz 6, 4. Borussia Dortmund 4
G csoport
Sahtar Donyeck (ukrán)-FC Porto (portugál) 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Hulk (79.), Rat (90., öngól)
Zenit (orosz)-APOEL Nicosia (ciprusi) 0-0
A csoport állása: 1. (és már nyolcaddöntős) APOEL Nicosia 9 pont 2. Zenit 8, 3. FC Porto 7, 4. Sahtar Donyeck 2
H csoport
AC Milan (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Ibrahimovic (20.), Boateng (54.), illetve van Bommel (14., öngól), Messi (31., 11-esből), Xavi (63.)
BATE Boriszov (fehérorosz)-Viktoria Plzen (cseh) 0-1 (0-1)
Gólszerző: Bakos (42.)
A csoport állása: 1. (és már nyolcaddöntős) FC Barcelona 13 pont, 2. (és már nyolcaddöntős) AC Milan 8, 3. Viktoria Plzen 4, 4. BATE Boriszov 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik