Foci

Fiktív interjú: így beszélne Mourinho 3 évesen

Az angol Eurosport.yahoo.com készített interjút képzeletben a Real Madrid edzőjével.

Sergio Ramos Facebook-oldalán napokban megjelenő fénykép hatására az Eurosport.yahoo.com Dirty Tackle rovata elkészítette fiktív interjúját José Mourinhóval.

Az interjúban a portugál szakember 3 éves, pont úgy, mint azon a képen, amit a csapat hátvédje, Ramos tett közzé üzenőfalán.


José Mourinho háromévesen, legalábbis Ramos Facebook-oldalán ez a kép jelent meg

Az ötlet nemcsak attól érdekes, mert fiktív interjút nem szokás készíteni, hanem attól is, hogy a napjaink legnagyobb sajtóbotrányait okozó szakember – mind nyelvezetében, mind mondanivalóját tekintve – rendszeresen odapakol egy-egy spanyol vagy épp angol újságírónak.

Ez ebből az interjúból is kiderül, és annál is mókásabb, mert egy hároméves kisfiú szájából hallhatjuk. Üljenek be az időgépbe, olvassák, mulassanak!

Az interjú a hároméves Mourinhóval
– Szia, kedves José, hogy vagy?
– Fantasztikusan. Hogy máshogy lennék?
– Én… Nem tudom. Ezért kérdeztem.
– Rendben, hát ez egy hülye kérdés volt, és már most pazarolja az időmet. Tegyen fel jó kérdéseket, vagy lelépek. A játékmozdonyaim nem játszanak saját magukkal.
– Rendben. Mit szeretsz csinálni szabadidődben?
– Szeretem a vonatokat, ahogy azt már mondtam. És ujjal összefesteni mindent. Ez az igazi móka. Ja, és szeretek nyerni. Nem mellesleg ezt csinálom a legjobban.
– Mit nyertél eddig?
– Mindent. Bújócskázom otthon, nyerek. Társasjátékozom a szomszédban, nyerek. Játszom alvásidőben az óvodában, és nyerek.
– Kivel játszol alvásidőben?
– Kussolj.
– Gúnyt űzöl belőlem?
– Ne kelljen mégegyszer megtennem.
– Így nem lehet túl sok barátod, Lil’ José!
– Rengeteg barátom van. Ők mind tudják, hogy én vagyok a főnök. Itt van Pepe, ő lerúgja az embereket. Itt van Riccardo, ő mindenhova követ engem. És itt van Mr. Perez, akinek engedem, hogy míg én tanítom az osztályt, addig ő költse el az óvoda pénzét. Ja, és itt van csomó figura, akiken csak nevetni tudok… Na, ők nem a barátaim! Úgy mint Rafa, ő például pufók és sértődős.
– Ez nem szép, José.
– De legalább igaz.
– Rendben. Te hogy éreznéd magad, ha jönne egy nálad fiatalabb srác, aki mindent megnyerne – mint te -, és úgy viselkedne, ahogy te? Akkor te lennél Rafa helyében!
– Ez persze soha nem történhet meg. Én mindent megnyerek egyszer, minden országban, ami csak létezik, és úgy lovagolok majd eközben a többi gyerek hátán, mint a kiskirály.
– Ezt fura hallani egy ilyen kisfiútól.
– Én nem egy “normális kisfiú” vagyok. Csak nézd a pulcsim gombjait és a hajamat. Ez menő. Biztos vagyok benne, hogy van kifejezés arra, hogy mennyivel jobb vagyok a többieknél, de még nem tanultuk ezeket a szavakat.
– Különleges? Te vagy “A különleges”?
– Te mondtad… És most, ne haragudj meg, de vissza kell mennem játszani. Persze előbb vegyél nekem egy jégkrémet, szamár.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.